ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER CEVİZLİ KATMER

Cevizli Katmer

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Katmer Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı su
  • Aldığı kadar un
  • Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu

İç harcı için

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 100 gr eritilmiş tereyağı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker (isteğe bağlı)

Cevizli Katmer Nasıl Yapılır?

Un hariç hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur kıvamına gelinceye kadar un ilave edin. Hamuru iki bezeye ayırın. Her bezeyi ince yufka olacak şekilde açın. Üzerine tereyağı sürün. Ceviz ve toz şekeri serpin. Rulo şeklinde katlayarak sarın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Üzerini örterek buzdolabında 20 dakika bekletin. Dinlendirdikten sonra buzdolabından çıkarıp merdane yardımıyla ince açın. Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp esmer şeker serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!