ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER CEVİZLİ İZCİ TATLISI

CEVİZLİ İZCİ TATLISI

8 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli izci tatlısı tarifi için malzemeler
  • 1 paket margarin 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı yoğurt 1 yumurta 1 limon kabuğu rendesi 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 su bardağı çekilmiş ceviz 5 su bardağı un 1 tutam tuz Şurup için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Yarım limon suyu Süsleme için: 5 çorba kaşığı çekilmiş ceviz
Cevizli izci tatlısı Nasıl Yapılır

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin, zeytinyağı, yoğurt, yumurta, limon kabuğu rendesi, tuz ve kabartma tozunu derin bir kapta karıştırın. Un ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp hurma şekli verin. Rendenin ince tarafına hafif bastırarak üzerlerine desen yapın. Yağlanmış tepsiye aralıklı olarak dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin. 

Tencerede tozşeker ile suyu kaynatın. Koyulaşınca limon suyunu ekleyin. Birkaç dakika sonra ateşten alıp ılınmaya bırakın. 

Tatlıyı fırından çıkarıp ılık şurubu üzerine dökün. Şurubunu çekince üzerine ceviz serpip servis yapın.


Şefin Yorumu :
KOLAYLIK İÇİN
Cevizi ufalamak için rondonuz yoksa, cevizi bir poşete alıp dışına bir mutfak bezi sarın ve merdane veya havan tokmağı ile ezin.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.