Böğürtlenli Ve Cevizli Tart

Böğürtlenli Ve Cevizli Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Böğürtlenli Ve Cevizli Tart için

Malzemeler

Tart malzemeleri:

  • 4 kahve fincanı un
  • 2 kahve fincanı toz şeker
  • 2 kahve fincanı margarin
  • 1 yumurta

İç malzemesi:

  • 200 gr dondurulmuş böğürtlen
  • Yarım limon
  • 7 kahve fincanı ceviz içi
  • Yarım kahve fincanı eritilmiş margarin
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 kahve fincanı to zşeker
  • 2 paket vanilya
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı bal
Böğürtlenli Ve Cevizli Tart

Nasıl Yapılır

Tart hamurunu hazırlamak için; margarini oda ısısında bekletip küçük küçük doğrayın. Un, tozşeker ve yumurtayı ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şekline getirip alüminyum folyoya sarın. Buzdolabında 30 dakika bekletin. 

Böğürtlenleri dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. Limonu yıkayıp kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tart kalıbını yağlayıp un serpin. Eritilmiş margarini derin bir kaba alın. Tozşeker, vanilya, limon suyu, limon kabuğu rendesi, 4 yumurta ve balı ekleyip çırpın. 4 kahve fincanı ceviz içi ve böğürtlenleri ekleyip karıştırın. 

Tart hamurunu merdane ile kalıptan biraz büyük olacak şekilde açın. Kenarlarını da kaplayacak şekilde kalıba yerleştirin. Böğürtlenli karışımı hamurun üzerine yayın. Kalan ceviz içini üzerine serpin. Yumurta sarısını çırpın ve hamurun kenarlarına sürün. Fırında 40 dakika pişirin. Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Farklı bir tat arıyorsanız, cevizli tart tarifini deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo