ANASAYFA TARİFLER TART TARİFLERİ CEVİZLİ TART

Cevizli Tart

Kalabalık sofraların favorisi olacak cevizli tart nasıl yapılır? Sorunun cevabı için cevizli tart tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Cevizli Tart Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 150 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz

İç dolgusu için

  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 200 ml krema
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz içi
  • ¾ su bardağı damla çikolata

Cevizli Tart Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir kapta pudra şeker, tuz ve vanilya ile karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve 1 yumurta sarısını ekleyip iyice yoğurun.
  • Ele yapışmayan bir kıvamına gelince streç filme sarıp 1 saat buzdolabında dinlendirin. Yapışmaz yüzeyli tavada pudra şeker ve balı iyice karıştırıp, düşük ateşte karamelize edin.
  • Kremayı ekleyip hızlıca karıştırın. Kısık ateşte 3-4 dakika kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerine iri kırılmış ceviz  içini ekleyip karıştırın. Bir kenara alıp soğumaya bırakın.
  • Hamuru buzdolabından çıkarın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru merdane yardımıyla tart kalıbı büyüklüğüne göre açıp kenarları yüksek olacak şekilde kalıba yerleştirin.
  • Üzerini yağlı kağıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp yağlı kağıdı üzerinden alın cevizli harcı yayın.
  • Damla çikolata serpin. Tekrar sıcak fırına verip 8 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis çikolatalı tart tarifine de göz atın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!