ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER ANTEP FISTIKLI VE KADAYIFLI MUHALLEBİ

Antep fıstıklı ve kadayıflı muhallebi

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep fıstıklı ve kadayıflı muhallebi tarifi için malzemeler

Üzeri için

  • 250 gr tel kadayıf
  • 30 gr tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 50 gr Antep fıstığı içi

Muhallebi için

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça nohut büyüklüğünde damla sakızı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 3 yemek kaşığı pirinç unu

Antep fıstıklı ve kadayıflı muhallebi Nasıl Yapılır

Kadayıfları küçük parçalar olacak şekilde ufalayın. Fırın tepsisine yayıp sıcak fırında 1-2 dakika bekletin. Tereyağı, şeker ve kadayıfları büyük bir tencereye alıp karıştırarak kavurun. Ufalanmış Antep fıstığını ekleyip kavurmaya devam edin. Tencereyi ocaktan alıp karışımı ılındırın. Süt, şeker, pirinç unu ve vanilyayı bir tencereye alın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ezilmiş damla sakızlarını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Muhallebiyi cam kaselere paylaştırın. Üzerini Antep fıstıklı kadayıfla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.