ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ VEGAN NUTELLA (GLÜTENSİZ, RAFİNE ŞEKERSİZ)

Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz)

Vegan nutella (glütensiz, rafine şekersiz)

Veganarsist kurucusu Emre Aydoğan’dan tadına doyum olmayacak süper ötesi bir lezzet vegan nutella..

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz) Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı çiğ fındık
  • 1 çay fincanı sıvı elmadan şeker (hurma suyu, hurma şekeri, agave şurubu, akçaağaç şurubu da kullanabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi kreması
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi sütü
  • 160 g eritilmiş bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay kaşığı tuz

Vegan Nutella (Glütensiz, Rafine Şekersiz) Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısınmasını bekleyin.
  • Fındıkları bir tepsiye alarak ısıtılmış fırında 5 dakika kadar kavurun.
  • Soğuması için fındıkları oda sıcaklığında bekletin. İlk sıcaklıkları geçtiğinde mutfak havlusu içine alarak elinizle ovalayın. Bu sayede kabukları ayrılacaktır.
  • Fındıkları mutfak robotuna alın. Üzerine elmadan şekeri de ekleyerek pürüzsüz krema kıvamı alana kadar çektirin.
  • Daha sonra içine kalan malzemeleri de ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar çektirme işlemine devam edin.
  • Rafine şekersiz ve glutensiz vegan Nutella'yı kahvaltılarda afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!