Vegan Ayran

Vegan Ayran
28 Aralık 2022

Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan beslenenler için her yemekte rahatlıkla tüketebileceği bir içecek tarifini sizlere sunuyoruz. Pirinç, su, limon suyu ve tuz ile vegan menülerine uygun nefis bir ayran hazırlayabilirsiniz.

Alternatif olarak vegan peynir ve vegan menemen tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Vegan Ayran için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı kabuklu pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığından az tuz
Vegan Ayran

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle pirinçleri bir tencerenin içerisine koyun ve üzerine 2 bardak su ekleyerek lapa olana kadar pişirin.
  2. Tüm su buharlaştığında 1 bardak daha su ekleyin ve blenderdan (karıştırıcı) geçirin.
  3. Karışımın içerisine tuz ve limon suyu ekleyerek dolapta bekletin.
  4. Karışım dolapta beklediğinde yoğurt kıvamına geliyor.
  5. Ayran yapmak için, karışımın üzerine tuz ve su ekleyin. Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu ve nane de ekleyebilirsiniz.
  6. Bu karışıma doğranmış salatalık ekleyerek cacık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo