ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ VEGAN AYRAN

Vegan Ayran

Vegan ayran

Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan vegan beslenenler için her yemekte rahatlıkla tüketebileceği bir içecek tarifini sizlere sunuyoruz. Pirinç, su, limon suyu ve tuz ile vegan menülerine uygun nefis bir ayran hazırlayabilirsiniz.

Alternatif olarak vegan peynir ve vegan menemen tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Vegan Ayran Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı kabuklu pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığından az tuz

Vegan Ayran Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle pirinçleri bir tencerenin içerisine koyun ve üzerine 2 bardak su ekleyerek lapa olana kadar pişirin.
  • Tüm su buharlaştığında 1 bardak daha su ekleyin ve blenderdan (karıştırıcı) geçirin.
  • Karışımın içerisine tuz ve limon suyu ekleyerek dolapta bekletin.
  • Karışım dolapta beklediğinde yoğurt kıvamına geliyor.
  • Ayran yapmak için, karışımın üzerine tuz ve su ekleyin. Dilerseniz, ince kıyılmış dereotu ve nane de ekleyebilirsiniz.
  • Bu karışıma doğranmış salatalık ekleyerek cacık olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!