ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER DİYET YEMEKLERİ HAVUÇLU DANA ETİ

> HAVUÇLU DANA ETİ
4 Kişilik
Hazırlama 5 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu dana eti tarifi için malzemeler
  • 600 gr dana kuşbaşı3 havuç1 soğan2 çorba kaşığı un1 defneyaprağı1 su bardağı su1 çorba kaşığı limon suyu2 çorba kaşığı zeytinyağı2-3 dal maydanozTuz 
Havuçlu dana eti Nasıl Yapılır

Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın.  Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

 
Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir. 
 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.