ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ HAVUÇLU DANA ETİ

Havuçlu Dana Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Dana Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr dana kuşbaşı
  • 3 havuç
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 defne yaprağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz 

Havuçlu Dana Eti Nasıl Yapılır?

Havuçları temizleyip ince uzun çubuklar halinde doğrayın. Soğanı soyup kıyın. Maydanozu temizleyip yaprak yaprak ayırın.  Eti unlayıp fazlasını silkeleyin.

Yağı tencereye alıp ısıtın. Soğan ve etleri ekleyip soteleyin.

Su, limon suyu ve defneyaprağını ilave edip su kaynayıncaya kadar kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin. Ocağı kısın ve etler hafif yumuşayınca havucu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp tuzunu ekleyin ve harmanlayın. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

 
Bu yemeğin 1 porsiyonu 220 kaloridir. 
 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!