ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ENGİNAR KALPLİ BÖRÜLCE SALATASI

Enginar Kalpli Börülce Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Enginar Kalpli Börülce Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr börülce
  • 500 ml su
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 taze soğan
  • 1 közlenmiş kırmızıbiber
  • 5~6 enginar kalbi
  • 3 yemek kaşığı tane mısır

Sos için

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz

Enginar Kalpli Börülce Salatası Nasıl Yapılır?

Bol suyla yıkanmış börülceleri ve suyu tencereye alıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Suyunu süzerek soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, dereotu, maydanoz, küp kesilmiş kırmızıbiber, tane mısır ve enginar kalplerini ekleyip harmanlayın. Zeytinyağı ve limon suyunu başka bir kapta karıştırıp salatanın üzerine gezdirin. Tuzla tatlandırın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!