ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ÇİLEKLİ PİŞMEYEN CHEESECAKE

Çilekli Pişmeyen Cheesecake

Çilekli pişmeyen cheesecake

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den vegan menülerine uygun hafif ve kolay bir tatlı tarifimiz var. Toz şeker yerine hurma, muz, çilek ve akçaağaç şurubu ile tatlandırılan bu cheesecake, pişirmeden kolayca hazırlanır.

Vegan ve diyet menülerine uygun ev yapımı protein bar ve içi dolgulu çikolatalı fit kurabiye tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin malzemeler

Tabanı için:

  • 1,5 su bardağı ceviz-badem karışımı
  • Yarım su bardağı yulaf unu
  • 8 adet hurma
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • Çay kaşığının ucuyla tarçın
  • 1 fiske tuz

Kreması için:

  • 1 su bardağı çiğ kaju
  • 1 adet muz
  • 8-9 adet çilek
  • 3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya hurma özü
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 tatlı kaşığı vanilya

Çilekli Pişmeyen Cheesecake Nasıl Yapılır?

  • Tabanı yapmak için elinizdeki kuruyemişleri mutfak robotunda un haline getirin.
  • Yulaf ununu veya robotta un haline getirdiğiniz yulaf ezmesini içine ilave edin.
  • Hurmalar yumuşak değilse, önceden ılık suda bekletin.
  • İçinde beklediği sudan 1-2 yemek kaşığı alarak, mutfak robotunda püre haline getirin.
  • Diğer tüm malzemeleri homojen bir karışım olana dek karıştırın.
  • Harcı, altına yağlı kağıt koyduğunuz kalıba veya çembere bastırarak eşit şekilde yayın.
  • Eğer harç toparlanmazsa 1-2 kaşık su ekleyin.
  • Kreması için kajuları 5-6 saat suda bekletin.
  • Eğer vakit yoksa, yaklaşık yarım saat sıcak suda bekletmek de yeterli olabilir.
  • Kajunun suyunu süzüp, diğer malzemelerle birlikte pürüzsüz hale gelene kadar mutfak robotundan geçirin.
  • Karışımı taban malzemesinin üzerine döküp dondurucuya koyun.
  • En az 2 saat dondurucuda beklettikten sonra üzerini süsleyip servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!