ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ BAKLİYATLI BİBER DOLMASI

Bakliyatlı Biber Dolması

Bakliyatlı biber dolması

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den taze biber ve bakliyatlarla hazırlanan enfes bir dolma tarifini sizlere sunuyoruz.

Dolgulu vegan makarna ve vegan karnıyarık tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bakliyatlı Biber Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 15 adet dolmalık biber
  • 2 su bardağı bakliyat
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Zerdeçal
  • Bol kuru nane
  • Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça

Bakliyatlı Biber Dolması Nasıl Yapılır?

  • Bakliyatları akşamdan ıslatın veya haşlayın.
  • Soğanları küçük doğrayıp, bir tencerede zeytinyağıyla kavurun.
  • İçine pirinç, bakliyat ve damak tadınıza göre baharat ekleyin.
  • Üzerini geçecek kadar su koyun ve dolma içini yarı yarıya pişirin.
  • En son ince ince kıydığınız yeşillikleri de ekleyip, altını kapatın.
  • Biberleri iç harçla doldurup, tencereye dizin.
  • Bir tavada salça ve zeytinyağını hafifçe kavurun.
  • Tuz ve yaklaşık 2 bardak su da ilave ederek dolmaların üzerinde gezdirin.
  • Suyun dolmaların hemen hemen yarısına kadar gelmesi gerekiyor.
  • Önce yüksek, ardından kısık ateşte pişirin.
  • Pişmesine yakın üzerinde biraz daha zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!