Bakliyatlı Biber Dolması

26 Haziran 2021 tarihinde güncellendi.
Bakliyatlı Biber Dolması

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den taze biber ve bakliyatlarla hazırlanan enfes bir dolma tarifini sizlere sunuyoruz.

Dolgulu vegan makarna ve vegan karnıyarık tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
Bakliyatlı Biber Dolması için

Malzemeler

  • 15 adet dolmalık biber
  • 2 su bardağı bakliyat
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 büyük soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Zerdeçal
  • Bol kuru nane
  • Zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
Bakliyatlı Biber Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Bakliyatları akşamdan ıslatın veya haşlayın.
  2. Soğanları küçük doğrayıp, bir tencerede zeytinyağıyla kavurun.
  3. İçine pirinç, bakliyat ve damak tadınıza göre baharat ekleyin.
  4. Üzerini geçecek kadar su koyun ve dolma içini yarı yarıya pişirin.
  5. En son ince ince kıydığınız yeşillikleri de ekleyip, altını kapatın.
  6. Biberleri iç harçla doldurup, tencereye dizin.
  7. Bir tavada salça ve zeytinyağını hafifçe kavurun.
  8. Tuz ve yaklaşık 2 bardak su da ilave ederek dolmaların üzerinde gezdirin.
  9. Suyun dolmaların hemen hemen yarısına kadar gelmesi gerekiyor.
  10. Önce yüksek, ardından kısık ateşte pişirin.
  11. Pişmesine yakın üzerinde biraz daha zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo