ANASAYFA TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ SEBZELİ HAŞLAMA

Sebzeli Haşlama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Haşlama Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kemikli kuzu eti (kuzu incik)
  • 3 soğan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 1 kereviz
  • Tuz

Sebzeli Haşlama Nasıl Yapılır?


Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Soğanları soyup doğrayın. Patates ve kerevizi soyup elma gibi dilimleyin. Havuç ve kabağı temizleyip iri çubuk şeklinde doğrayın.

Etleri yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alıp üzerini örtecek kadar su doldurun. Sebzeler ve tuzu ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin.

Eti ayrı bir tabağa alıp didikleyin. Sebzeleri suyu ile servis tabaklarına paylaştırıp üzerine eti ekleyin ve servis yapın. 

Dilerseniz, dana eti ile hazırlanan klasik haşlama tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!