ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ SEBZELİ HAŞLAMA

Sebzeli haşlama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli haşlama tarifi için malzemeler

  • 4 kemikli kuzu eti (kuzu incik)
  • 3 soğan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 1 kereviz
  • Tuz

Sebzeli haşlama Nasıl Yapılır


Lezzet çocuklarınız için de harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Soğanları soyup doğrayın. Patates ve kerevizi soyup elma gibi dilimleyin. Havuç ve kabağı temizleyip iri çubuk şeklinde doğrayın.

Etleri yıkayıp süzün ve düdüklü tencereye alıp üzerini örtecek kadar su doldurun. Sebzeler ve tuzu ekleyip et iyice yumuşayana kadar pişirin.

Eti ayrı bir tabağa alıp didikleyin. Sebzeleri suyu ile servis tabaklarına paylaştırıp üzerine eti ekleyin ve servis yapın. 

Dilerseniz, dana eti ile hazırlanan klasik haşlama tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.