Kelebek Kekler

Kelebek Kekler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kelebek Kekler için

Malzemeler

  • 300 gr un 150 gr tozşeker 1 yumurta 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu Yarım su bardağı ayçiçeği yağıSüslemek için Renkli şekerler 2 paket kremşanti 1 su bardağı süt Mavi ve pembe gıda boyası
Kelebek Kekler

Nasıl Yapılır

Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sütü ısıtın içine limon suyu ekleyip 15 dakika bekletin. Un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu bir kasede harmanlayın.

Yumurta, tozşeker ve vanilyayı çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un karışımını eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve 20 dakika fırında pişirin.

Kekler soğuduktan sonra üzerinden kağıt hizasında kapak kesin. Kestiğiniz parçaları ortadan ikiye bölün.

Kremşantiyi süt ile çırpın ve üç ayrı kaseye bölüştürün. Birini pembe, diğerini mavi gıda boyası ile renklendirin. Keklerin üzerine sürün. Kesik parçaları keklerin üzerine uğur böceğinin kanatlarını oluşturacak şekilde yerleştirin. Beyaz kremşanti ile kenar çizgilerini oluşturun. Üzerine yuvarlaklar sıkın. Beneklerin üzerine renkli şekerler yerleştirin. Yuvarlak ve şerit şeklindeki yumuşak şekerlerle kafasını ve antenlerini yaparak süsleyin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo