ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER ÇOCUK YEMEKLERİ TARİFLERİ KELEBEK KEKLER

Kelebek kekler

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kelebek kekler tarifi için malzemeler

  • 300 gr un 150 gr tozşeker 1 yumurta 2 tatlı kaşığı kabartma tozu 1 tatlı kaşığı karbonat 3 yemek kaşığı kakao 1 su bardağı süt 2 yemek kaşığı limon suyu Yarım su bardağı ayçiçeği yağıSüslemek için Renkli şekerler 2 paket kremşanti 1 su bardağı süt Mavi ve pembe gıda boyası

Kelebek kekler Nasıl Yapılır

Muffin kalıplarına kağıt yerleştirin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Sütü ısıtın içine limon suyu ekleyip 15 dakika bekletin. Un, kabartma tozu, karbonat ve kakaoyu bir kasede harmanlayın.

Yumurta, tozşeker ve vanilyayı çırpın. Yağ ve sütü ekleyin. Un karışımını eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamuru kalıplara paylaştırın ve 20 dakika fırında pişirin.

Kekler soğuduktan sonra üzerinden kağıt hizasında kapak kesin. Kestiğiniz parçaları ortadan ikiye bölün.

Kremşantiyi süt ile çırpın ve üç ayrı kaseye bölüştürün. Birini pembe, diğerini mavi gıda boyası ile renklendirin. Keklerin üzerine sürün. Kesik parçaları keklerin üzerine uğur böceğinin kanatlarını oluşturacak şekilde yerleştirin. Beyaz kremşanti ile kenar çizgilerini oluşturun. Üzerine yuvarlaklar sıkın. Beneklerin üzerine renkli şekerler yerleştirin. Yuvarlak ve şerit şeklindeki yumuşak şekerlerle kafasını ve antenlerini yaparak süsleyin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.