ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER ZEYTİNYAĞLI SEBZELİ BARBUNYA

Zeytinyağlı sebzeli barbunya

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı sebzeli barbunya tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı barbunya
  • 1 soğan
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarmoni sarımsak
  • 1/4 demet kıyılmış maydanoz
  • 2 kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı su

Zeytinyağlı sebzeli barbunya Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Sebzeli Barbunya Yapımı:

Ana vatanı Amerika olan barbunya; İtalyan, Yunan ve Türk mutfaklarında oldukça önemli bir yere sahiptir. Ülkemizde en çok Ege'de yetiştirilen bu besin, romatizma ve siyatik ağrıları azaltmasıyla bilinir. İçeriğinde bol miktarda çinko bulunduğu için, cilt üzerindeki lekelerin giderilmesinde de kullanılır. Kalp hastalıklarına iyi gelen barbunyanın diğer adı ise Roma fasulyesidir. Vitamin bakımından zengin olduğu için ayda bir kez tüketilmesi önerilir. Malzemeler hazırsa, zeytinyağlı sebzeli barbunya nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir gelin birlikte görelim:

  • İlk olarak kuru barbunyayı bol suyla yıkayın ve hafif haşlayın. Kıyılmış soğan ve sarımsağı zeytinyağında hafifçe kavurun.
  • Küp küp doğranmış havucu, biberleri ve patatesi ilave edip soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın ve salça ile beraber tencereye ilave edin.
  • Malzemeler yumuşayınca barbunya, su, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin ve ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanozu ekleyin.
  • Zeytinyağlı sebzeli barbunyayı, yanına çok yakışan patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Zeytinyağlı Sebzeli Barbunyanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Barbunyaların koyu rengini gidermek için, tarife başlamadan önce 5 dakika kaynatın ve kaynattığınız suyu dökün.
  • Kullanacağınız sebzelerin taze olmasına özen gösterin ve bol su ile durulayın.
  • Yemeğin tadını arttırmak için, bir diş sarımsağı ezerek suyunu tencereye ekleyebilirsiniz.
  • Barbunyaları servis ederken üzerine birkaç damla limon sıkabilirsiniz.

Zeytinyağlı Sebzeli Barbunya Kaç Kaloridir?

  • Standart malzemelerle hazırlanan sebzeli barbunyanın bir porsiyonu, yaklaşık 155 kaloridir. Düşük kalorili tarifler arıyorsanız, farklı tekniklerle hazırlanan ve kalori değeri 40 olan zeytinyağlı bamya yemeğini deneyebilirsiniz.

    Diyet listelerinde sıklıkla tercih edilen zeytinyağlı yemek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ana yemeklerin yanında sunulan zeytinyağlı yaprak sarma tarifine göz atabilirsiniz.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.