ANASAYFA TARİFLER BAKLİYAT TARİFLERİ ETLİ NOHUT YEMEĞİ

Etli Nohut Yemeği

Etli nohut yemeği

Mis gibi kokusuyla tüm evi saran etli nohut yemeği, kalabalık sofraların baş tacıdır. Kuşbaşı et, nohut ve salça ile hazırlanan bu yemek, ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Protein bakımından zengin olan etli nohut yemeğinde, kuzu veya dana eti kullanabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, etli nohut yemeği tarifi için detaylara geçebiliriz.

Sade versiyonu için nohut yemeği tarifine bakabilir, leziz mi leziz nohutlu pazı sapı tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Nohut Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 600 gr nohut
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Nohut Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Nohut bir gece önceden suda bırakılır.
  • Kuşbaşı et bir tencerede haşlanır.
  • Yağlar başka bir tencereye alınır ve yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  • Tencereye salçalar eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • Ardından nohutlar ve haşlanan et tencereye konur, üzerini gecene kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. (İsteğe göre haşlanan etin suyu eklenebilir.) Afiyet olsun.

Etli Nohut Yemeğinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Nohutları bir gece önceden ıslatın ve yumuşayana kadar haşlayın. Böylece daha kolay pişecektir.
  • Dilerseniz, konserve nohut da kullanabilirsiniz.
  • Yemeğin içerisine kırmızı et yerine, kuşbaşı tavuk eti de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Etli Nohut Yemeği Kaç Kalori?

  • Etli nohut yemeğinin porsiyonu, ortalama 285 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!