ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER BAKLAGİL VE TAHILLI YEMEKLER BAHARATLI NOHUT GÜVEÇ

Baharatlı nohut güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Baharatlı nohut güveç tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı nohut 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 soğan 2 patlıcan 1 kırmızı
  • 1 sarı
  • 1 yeşil dolmalık biber 2 adet büyük patates 1 tutam kişniş Pulbiber Yenibahar 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı zeytin ezmesi 2 çay kaşığı domates püresi 1 çay fincanı sıcak su Karabiber Tuz

Baharatlı nohut güveç Nasıl Yapılır

Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın ve süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Kırmızı, yeşil ve sarı biberleri temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Patatesleri soyup dilimleyin.

Soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun. Kevgirle ayrı bir tabağa alıp sırasıyla patlıcan, üç çeşit biber ve patatesleri kızartın.

Nohutları ve kızarttığınız sebzeleri güvece kat kat dizin. Pembeleşmiş soğanları suyu ile ilave edin. Sarımsakları soyup ekleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, kişniş ve yenibaharı serpin.

Fırını 190 dereceye ayarlayın. Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 kaşık suyu karıştırıp güvece ilave edin. Üzerine sıcak suyu döküp kapağını kapatın ve fırına verip yaklaşık 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.