Baharatlı nohut güveç

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Baharatlı nohut güveç tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı nohut 3 çorba kaşığı zeytinyağı 2 soğan 2 patlıcan 1 kırmızı
- 1 sarı
- 1 yeşil dolmalık biber 2 adet büyük patates 1 tutam kişniş Pulbiber Yenibahar 2 diş sarımsak 2 çay kaşığı zeytin ezmesi 2 çay kaşığı domates püresi 1 çay fincanı sıcak su Karabiber Tuz
Baharatlı nohut güveç Nasıl Yapılır
Nohutları akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın ve süzün. Patlıcanları dilimleyip tuzlayın. Yıkayıp kurulayın. Kırmızı, yeşil ve sarı biberleri temizleyip ince şeritler halinde doğrayın. Patatesleri soyup dilimleyin.
Soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun. Kevgirle ayrı bir tabağa alıp sırasıyla patlıcan, üç çeşit biber ve patatesleri kızartın.
Nohutları ve kızarttığınız sebzeleri güvece kat kat dizin. Pembeleşmiş soğanları suyu ile ilave edin. Sarımsakları soyup ekleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, kişniş ve yenibaharı serpin.
Fırını 190 dereceye ayarlayın. Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 kaşık suyu karıştırıp güvece ilave edin. Üzerine sıcak suyu döküp kapağını kapatın ve fırına verip yaklaşık 30 dakika pişirin.
Soğanları kıyıp zeytinyağında kavurun. Kevgirle ayrı bir tabağa alıp sırasıyla patlıcan, üç çeşit biber ve patatesleri kızartın.
Nohutları ve kızarttığınız sebzeleri güvece kat kat dizin. Pembeleşmiş soğanları suyu ile ilave edin. Sarımsakları soyup ekleyin. Tuz, karabiber, pulbiber, kişniş ve yenibaharı serpin.
Fırını 190 dereceye ayarlayın. Zeytin ezmesi, domates püresi ve 2 kaşık suyu karıştırıp güvece ilave edin. Üzerine sıcak suyu döküp kapağını kapatın ve fırına verip yaklaşık 30 dakika pişirin.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!