Tavuk Suyu Çorbası

Tavuk Suyu Çorbası
25 Ocak 2023

Haşlanmış tavukla hazırlanan tavuk suyu çorbası, hemen hemen her kültürde mevcuttur. Soğuk algınlığı, grip gibi hastalıkların tedavisinde kullanıldığı için, 'hasta çorbası' olarak bilinir. Özellikle kış aylarında en çok tüketilen çorba çeşitlerinden biridir. İsteğe göre patates, havuç gibi sebzeler eklenerek zenginleştirilebilir. Protein değeri yüksek olan bu besin, haftada bir kez tüketilmelidir. İçeriğinde bulunan lif sayesinde, uzun süre tok tutarak diyet listelerinde yer verilir. Peki, terbiyeli tavuk suyu çorba nasıl hazırlanır? Eğer malzemeleriniz hazırsa, tavuk suyu çorbası tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Tavuk Suyu Çorbası Kaç Kaloridir?

  • Baharatlar ile sunulan çorbanın bir porsiyonu yaklaşık 115 kaloridir. Protein bakımından zengin olan tavuk suyu çorbasını, diyet listelerine de ekleyebilirsiniz.

Türk mutfaklarından eksik olmayan kemik suyu çorbası ve mercimek çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tavuk Suyu Çorbası için

Malzemeler

  • 1 tane tavuk göğsü
  • 1 tane tavuk budu
  • 6 su bardağı su
  • 1 tane kuru soğan (isteğe bağlı)
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım havuç (rendelenmiş)
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tutam maydanoz (ince kıyılmış)
  • Yarım limon
Tavuk Suyu Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak sarımsak ve soğanı soyup yıkayın. Ardından duruladığınız soğanı küçük olmayan parçalara bölerek sarımsak ile birlikte tencereye koyun. Tavuk göğsü ve tavuk budunu yıkayıp tencereye ekleyin. Dilerseniz tavukları da birkaç parçaya bölebilirsiniz.
  2. Tavukların üzerini geçecek kadar su ekleyerek tencereyi ocağa alın. Tavuklar pişene kadar, yaklaşık 30 dakika kaynatın. Pişen tavukları bir tabağa alarak soğumasını bekleyin. Etler soğuyunca kemikleri ayıklayıp, tavukları küçük küçük parçalar halinde didin.
  3. Başka bir tavada tereyağı ile unu kavurun. Unun çiğ kokusu çıktıktan sonra tavuk suyu ile birleştirin. Topaklanmaması için hızlı bir şekilde karıştırın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyerek tavuk suyunu blenderdan geçirin.
  4. Sonuç olarak tavuk suyunun pürüzsüz bir kıvama ulaşması gerekiyor. Kaynayıp kıvamı tuttuğunda tavuk suyuna tel şehriye, rendelenmiş havuç ve didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin. 10 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Üzerine limon, ince kıyılmış maydanoz ve pul biber serpiştirin. Sıcak olarak servis yapın. Tavuk suyu çorbasını imam bayıldı ve narlı avokado salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Püf Noktası
  • Çorbanızın daha da lezzetli hale gelmesi için tavukların kemiklerini, havuç sarımsak, kereviz soğan gibi sebzelerle kaynatarak bulyon yapabilir ve çorbanızı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz.
  • Unu kavururken iyice kavurmaya özen göstermek gerekmektedir. Çorba da çiğ un kokusunu önlemek için iyice kavurma işlemi gereklidir. 
  • Çorba üzerine kırmızı yağ yakarak daha da lezzetli hale getirmek mümkündür.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo