ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SÜTLÜ BUĞDAY ÇORBASI

Sütlü Buğday Çorbası

Sütlü buğday çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sütlü Buğday Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı yarma buğday
  • Yarım lt süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı sumak

Sütlü Buğday Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yarma buğdayı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar haşlayın. Sütü ve tuzu ilave edip 10 dakika daha kaynatın.
  • Tereyağını küçük bir sos tavasında eritin ve sumağı ekleyip hafif kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırdıktan sonra üzerlerine sumaklı tereyağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, klasik buğday çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!