Sütlü Buğday Çorbası

Sütlü Buğday Çorbası
08 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Sütlü Buğday Çorbası için

Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı yarma buğday
  • Yarım lt süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı sumak
Sütlü Buğday Çorbası

Nasıl Yapılır

  1. Yarma buğdayı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar haşlayın. Sütü ve tuzu ilave edip 10 dakika daha kaynatın.
  1. Tereyağını küçük bir sos tavasında eritin ve sumağı ekleyip hafif kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırdıktan sonra üzerlerine sumaklı tereyağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
  2. Dilerseniz, klasik buğday çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo