ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ SÜTLÜ BUĞDAY ÇORBASI

Sütlü buğday çorbası

Sütlü buğday çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü buğday çorbası tarifi için malzemeler

• 4-5 yemek kaşığı yarma buğday
• Yarım lt süt
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çay kaşığı sumak

Sütlü buğday çorbası Nasıl Yapılır

  • Yarma buğdayı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika kadar haşlayın. Sütü ve tuzu ilave edip 10 dakika daha kaynatın.
  • Tereyağını küçük bir sos tavasında eritin ve sumağı ekleyip hafif kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırdıktan sonra üzerlerine sumaklı tereyağını gezdirip servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, klasik buğday çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.