ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BUĞDAY ÇORBASI

Buğday çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

2 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğday çorbası tarifi için malzemeler

  • 1 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 çay bardağı nohut
  • 600 gr kemikli koyun eti
  • 3 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 limon
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Tuz

Buğday çorbası Nasıl Yapılır


Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın.

Buğdayı ve nohudu ayrı kaplarda ıslatıp bir gece öncesinden bekletin. Buğdayı ve nohudu ayrı tencerelerde birer litre su ile yaklaşık 35-40 dakika kaynatın.

6 bardak su, kabuğu soyulmuş ve ortadan ikiye kesilmiş 1 soğan, 1 tatlı kaşığı tuz ve eti derin bir tencereye alıp yaklaşık 1-1.5 saat (etler kemikten ayrılıp tel tel oluncaya kadar) kaynatın. Ocaktan alıp suyunu süzün ve etleri ayıklayın.

Süzülmüş et suyu ve ayıklanmış etleri çorbayı pişireceğiniz tencereye alın. Haşlanmış buğday ve nohudu ekleyin. Kısık ateşte 1 saat daha pişirin.

Kalan 2 soğanı temizleyip  yemeklik doğrayın. Tereyağını tavada eritip soğanları ilave edin ve kavurun. Çorbaya ekleyip 15-20 dakika daha pişirin.

Çorbanın terbiyesi için, derin bir kasede yumurta sarılarını unla iyice çırpıp limon suyunu ekleyin. Terbiyeyi birkaç kaşık çorbayla inceltip karıştıra karıştıra kaynamakta olan çorbaya ilave edin. Bir-iki dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

Karabiber ve tarçını serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.