ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SEBZELİ LEVREK ÇORBASI

Sebzeli Levrek Çorbası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli Levrek Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr levrek
  • 2 havuç
  • 2 kabak
  • 100 gr kuşkonmaz
  • 100 gr brokoli
  • Dereotu
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • 1 çay bardağı un
  • 500 ml balık suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hazır sebzeli çeşni

Sebzeli Levrek Çorbası Nasıl Yapılır?

Sebzeleri doğrayıp haşlayın. Derin bir tencerede unu tereyağı ve zeytinyağı ile kavurun. Balık suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Tuz, karabiber ve sebzeli çeşni ile tatlandırın. Sebzeleri kaynayan suya ilave edin. Levrekleri ayıklayıp ekleyin. Balıklar pişinceye kadar kaynatın. Servis tabağına alıp dereotu ile süsleyerek servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.