ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ SEBZELİ BALIK ÇORBASI

Sebzeli Balık Çorbası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Balık Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1.5 litre balık suyu
  • 350 gr beyaz etli balık
  • 150 gr orta boy karides
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 pırasa
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 defne yaprağı
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Balık Çorbası Nasıl Yapılır?

Riviera zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Kıyılmış soğan ve sarımsak, jülyen doğranmış pırasa, havuç, kabak ve defne yaprağını tencereye ekleyip birkaç dakika soteleyin. Unu ekleyip karıştırın. Un kavrulunca küp kesilmiş balıkları ve karidesleri ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaynamaya bırakın. Balık çorbası kaynadıktan sonra kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.

 Dilerseniz, sebze eklenmeden hazırlanan klasik balık çorbasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!