Sebzeli Balık Çorbası

Sebzeli Balık Çorbası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sebzeli Balık Çorbası için

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
  • 1.5 litre balık suyu
  • 350 gr beyaz etli balık
  • 150 gr orta boy karides
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 pırasa
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 1 defne yaprağı
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
Sebzeli Balık Çorbası

Nasıl Yapılır

Riviera zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Kıyılmış soğan ve sarımsak, jülyen doğranmış pırasa, havuç, kabak ve defne yaprağını tencereye ekleyip birkaç dakika soteleyin. Unu ekleyip karıştırın. Un kavrulunca küp kesilmiş balıkları ve karidesleri ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kaynamaya bırakın. Balık çorbası kaynadıktan sonra kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. Sıcak servis yapın.

 Dilerseniz, sebze eklenmeden hazırlanan klasik balık çorbasını da deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo