ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KONSOME ÇORBASI

Konsome Çorbası

Konsome (Consomme)

Konsome, 'berrak sıvı' anlamına gelmektedir. Et, tavuk ya da balık ile de yapılabilir. Oldukça lezzetli ve besleyicidir. Genellikle çorba olarak tüketilir. Konsome için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için gırar çorbasıaztek çorbası ve miso çorbası tariflerine de göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Konsome Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr kıyma 
  • 1 adet soğan 
  • 2 adet kereviz sapı 
  • 2 adet defne yaprağı 
  • 3 adet tane karabiber
  • 5 dal maydanoz 
  • 2 adet havuç 
  • 2 yumurta akı
  • 2 litre su 

Konsome Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kıyma geniş bir yoğurma kabına alınır. 
  • Soğan yemeklik doğranır. 
  • Havuç küçük küpler halinde doğranır. 
  • Maydanoz kıyılır. 
  • Kereviz sapı küçük küçük doğranır. 
  • Malzemeler kıymanın bulunduğu kapta birleştirilerek yoğurulur. 
  • İri 2-3 köfte haline getirerek suyun içerisine atın ve pişmeye bırakın. Su yüzeyine çıkan köpükleri toplayın. 
  • Pişen çorbayı tülbentten geçirin. Berrak bir su kalmalıdır. 
  • Sıcak servis edilir. Afiyet olsun.

Komsome Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  • Bu çorbayı aynı şekilde tavuk ya da balıkla da yapabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!