Miso Çorbası

Miso Çorbası
14 Nisan 2024

Yumuşatılmış mişo sosu ve dashi ile hazırlanan miso çorbası, Japon mutfağıyla özdeşleşen bir yemektir. Uzakdoğu ülkelerinde çok sevilen bu çorba, Japon mutfağının 2 temel çorba çeşidinden biridir. Mevsimsel ve bölgesel özelliklere göre miso çorbasının içerisine eklenen malzemeler değişiklik gösterebilir. Malzemeler hazırsa, Şef Tamer Özkan'dan lezzetli mi lezzetli miso çorbası tarifine geçebiliriz.

Tayland mutfağından tom kha kai ve Çin mutfağından wonton çorbası tarifine de göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Miso Çorbası için

Malzemeler

  • 80 g miso (Soya fasulyesi püresi)
  • 40 g peynir tofu (Zar şeklinde doğranmış)
  • 8 g wakame (Yosun ve zar şeklinde doğranmış)
  • 600 g balık suyu
  • 5 g kobu (Kurutulmuş deniz yosunu)
  • 5 g katsubishi (Kurutulmuş orkinos yongası)
  • 4 g Çin tuzu (Veya normal tuz)
  • 20 g soya sosu
  • 750 ml su
  • 2 g taze yeşil soğan (Çok ince doğranmış)
Miso Çorbası

Nasıl Yapılır

  • Kobu, miso ve katsubishiyi bir tencereye alarak suyu ilave edin ve kaynattıktan sonra süzün.
  • Süzülen sosu tekrar bir tencereye alın ve tofu ile yosunu ilave ederek kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan çorbayı servis kaselerine alın ve üzerine yeşil soğan ilave ederek servis edin.

  • 1 Porsiyon Miso Çorbası Kaç Kalori?

    1. Miso çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 35 kaloridir. Ancak içerisine eklenen malzemelere göre kalori değeri artış gösterebilir.
    Yorumlar

    Benzer Tarifler

    Lezzet Logo