Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 100 gr yarma buğday
- 50 gr pirinç
- 50 gr soğan
- 50 gr havuç
- 1 diş sarımsak
- 200 gr kırmızı mercimek
- 50 gr küp kızartılmış patlıcan
- 150 gr tereyağı
- 5 gr kuru nane
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- 100 gr yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 limonun suyu
Kızarmış Patlıcanlı Lebeniye Çorbası Nasıl Yapılır?
Soğanı, havucu, sarımsağı, mercimeği ve buğdayı geniş bir tencerede iyice kavurun. Suyu ilave ederek ağır ateşte kaynamaya bırakın. Dağılıncaya kadar pişen malzemeleri telle çırparak püre haline getirin. Pirinci ilave edin. Pirinçler yumuşayınca unlu yoğurtlu ve limonlu terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Tereyağını ısıtın. Kuru nane ve biber salçası ile karıştırarak kaynayan çorbanın üzerine aktarın. Bir taşım daha kaynatın. Çorbayı kaselere aktarıp üzerine kızartılmış patlıcanları ilave ederek servis yapın.
Dilerseniz, daha farklı şekilde hazırlanan klasik lebeniye çorbasını da deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR