ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI

FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI

Fransız soğan çorbası
4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fransız soğan çorbası tarifi için malzemeler

• 500 g soğan (Piyaz doğranmış)
• 5 diş sarımsak
• 50 g tereyağı
• 1.5 lt tavuk suyu veya et suyu
Garnitür için
• Yarım baget ekmek
• 100 g gravyer peyniri (Rendelenmiş)
• Karemelize edilmiş soğan
• İnce kıyılmış maydanoz

Fransız soğan çorbası Nasıl Yapılır

  • Soğan ve sarımsakları büyük bir tencereye aktarın. Tereyağı ile birlikte 20 dakika boyunca iyice yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu ilave edip, kısık ateşte yarım saat daha pişirin. Çorbayı blender yardımıyla püre haline getirin.
  • Baget ekmeğini bir parmak kalınlığında dilimleyin ve üzerine rendelenmiş peynir serpin. Çorbayı ısıya dayanıklı servis kaselerine paylaştırın. Her kasenin üzerine peynir kaplı ekmek dimilerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, peynirler eriyip kızarana kadar bekletin. Fırından çıkartın, üzerini karamelize soğan ve kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!