ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ÇAĞLA AŞI

Çağla aşı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çağla aşı tarifi için malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı
  • Yeteri kadar su
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 soğan
  • 1 kg taze badem çağlası
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Haspir

Çağla aşı Nasıl Yapılır

Eti bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Üzerinde oluşan köpüğünü alarak kaynatın. TAMEK Haşlanmış Nohut ve yemeklik doğranmış soğanla birlikte iyice pişirdikten sonra tuzunu ekleyin. Diğer taraftan çağlaları ikiye bölüp ortasındaki beyaz çekirdeği çıkarın ve üzerini geçecek kadar su ekleyip 5-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve pişen etli nohutun içine katıp, bir taşım daha kaynatın. Yoğurt, un ve yumurtayı bir tencerede çırptıktan sonra ocağa alın. Kısık ateşte bir yandan karıştırırken bir yandan da yemeğin suyundan azar azar ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra etli yemeğe katın ve iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Bir tavada tereyağını eritin ve içine karabiber, haspir ekleyip yemeğin üzerine gezdirin.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.