ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ ANTEP USULÜ FISTIKLI ÇORBA

Antep usulü fıstıklı çorba

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Antep usulü fıstıklı çorba tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 150 g tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 litre tavuk suyu
  • 1 çay bardağı beyaz badem
  • 1 çay bardağı Antep fıstığı

Tavuğu haşlamak için

  • 1 kemikli tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tane karabiber

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı aspir

Antep usulü fıstıklı çorba Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs eti, soğan, tuz ve karabiberle 2 litre suda kaynatın. Tavuk göğüs eti iyice yumuşayana kadar pişirin. Yağları çorbayı yapacağınız tencereye alın. Unu ekleyip kavurun. Ocaktan alıp yavaş yavaş, sürekli karıştırarak sütü ekleyin. Karıştırmaya devam ederek tavuk suyunu ekleyin. Tekrar ocağa alın ve karıştırarak kaynatın. Haşladığınız tavuk göğüs etini iri parçalar halinde doğrayıp çorbaya ekleyin. Badem ve Antep fıstığını ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Üzeri için tereyağı ve aspiri bir sos tenceresine alın. Tereyağı eriyene kadar pişirip ocaktan alın. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.