ANASAYFA YAZARLAR ZEYNEP DİNÇ SAHUR PİDESİ

Sahur Pidesi

Sahur pidesi

Ramazan pidesini şahane bir lezzete dönüştüreceğiniz nefis bir öneri  😉

* Tüm tariflerdeki bardak ölçüsü: 200 ml’dir

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Sahur Pidesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet küçük boy ramazan pidesi
  • 100 g yumuşak beyaz peynir
  • 4 adet yumurta
  • 4-5 adet cherry domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taze limon suyu
  • 2 dal şeker pırasa (Şerit şerit ayrılmış)
  • Bir tutam tuz
  • Isırgan tohumu
  • Taze kekik

Sahur Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Pırasa şeritlerini limon suyu ve tuzla marine ettikten sonra tavada soteleyin.
  • Pidenin üst kabuğundan bir pasta tabağı büyüklüğünde parça kesin. Ortasını hafifçe bastırarak çukurlaştırın. İster tavada ister fırında pidenin iki yüzünü de ısıtın.
  • Başka bir tavaya biraz zeytinyağı döküp 4 yumurtayı kırın. Üzerine beyaz peynir ufalayıp sotelenmiş pırasaları yerleştirin. Yumurtalar göz göz olacak şekilde pişirin.
  • Göz yumurtaları bütün olarak tavadan alıp pidenin ortasına yerleştirin. Isırgan tohumu ve kekik serpiştirdikten sonra domates ile servis edin.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!