Kasık Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Kasık ağrısı nedir? Kasık ağrısı neden olur? Kasık ağrısı nasıl geçer? Kasık ağrısına hangi yağlar iyi gelir? İşte, Fizyoterapist Necdet Döner'den kasık ağrısına iyi gelen yağlar:
Kasık Ağrısı Neden Olur, Nasıl Geçer?
02 Şubat 2022, 13:58

Kasık ağrısı, kadınlarda ve erkeklerde sık sık karşılaşılabilen bir sağlık sorunudur. Kasık ağrısı, pelvis bölgesinde ve alt karın bölgesinde hissedilir ve genellikle şiddetli bir ağrıdır. Kasık ağrısının birçok nedeni olabilir. Bu yüzden tedavi yöntemi belirlenmeden önce, mutlaka ağrının nedeni doktor tarafından saptanmalıdır. Kasık ağrısının nedenini belirlerken, ağrının tipi kullanılır.

Kasık Ağrısı Neden Olur?

Kasık ağrısının nedeni doğrudan şudur demek doğru değildir. Ağır iş sonucu zorlanma veya sporcu yaralanmasına bağlı bir ağrı oluşabilir. Kadında adet döneminde kasık ağrıları görülebilir. Bu yüzden erkeklerde ve kadınlardaki kasık ağrıları farklı türlerde olabilir. Ancak kasık ağrısının en yaygın nedenleri şu şekildedir;

  1. Kasık fıtığı
  2. Kas gerginliği
  3. Sinir sıkışması
  4. İltihabi faktörler
  5. Yansıyan ağrı
  6. Yoğun stres

Kasık Ağrısına Ne İyi Gelir?

Kasık ağrısı için evde uygulanan basit yöntemleri sıralayacağım. Bu yöntemler ağrının hafiflemesine ve yok olmasına yardımcı olacaktır.

  1. Kasık ağrısını azaltmak için kullanılan en etkili yöntemlerin başında soğuk kompres uygulama gelir. Ağrılı bölgeye 15 dakika boyunca uygulayın.
  2. Esneme egzersizleri de kasık ağrılarını hafifletebilir. Ancak bu egzersizleri fazla zorlamadan uygulamaya özen gösterin.
  3. İstirahat etmek ağrının azalmasını sağlar.



Kasık Ağrısına Hangi Yağlar İyi Gelir?

  1. Ağrıyı azaltmak için en etkili yağların başında kantaron yağı gelir. Ağrılı bölgeye kantaron yağıyla 15-20 dakika masaj yapın. Bu masajı günde 1-2 kez uygulayabilirsiniz. Ancak bölgeye çok fazla bastırmamaya özen gösterin.
  2. Kekik yağı, özellikle kas gerginliğine bağlı oluşan ağrıların azaltılmasında etkilidir. Kasın bölgesinde gerginlik varsa, kekik yağı ile masaj yapabilirsiniz. Bu yağ ile kan dolaşımı artar ve ağrılar azalır.
  3. Alternatif yağlardan diğeri de karanfil yağıdır. Ağrıları azaltıcı etkisiyle kasık bölgesine iyi gelebilir.


Not: Bu yağlar bazı kişilerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu yüzden bölgede herhangi bir yanma, kaşınma, kızarıklık hissederseniz bölgeyi su ile temizleyin ve yağı kesinlikle kullanmayın. 


Şunlara da göz atın;

  1. Bel ağrısı nasıl geçer?
  2. Bacak ağrısına ne iyi gelir?
  3. Sırt ağrısı nasıl geçer?
  4. Boyun ağrısına ne iyi gelir?
  5. Diz kapağı ağrısı neden olur?
Kategoriler
Lezzet Logo