Bacak Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bacak ağrısı neden olur, nasıl geçer? Evde bacak ağrısına ne iyi gelir? İşte, Fizyoterapist Necdet Döner'den bacak ağrısına iyi gelen egzersiz önerileri:
Bacak Ağrısına Ne İyi Gelir?
14 Aralık 2021, 14:21

Günümüzde sık rastladığımız her yaşta ve her cinste görülebilen  rahatsızlıklardan birisi de bacak ağrılarıdır. Günlük yaşam kalitemizi, sosyal ve iş hayatımızı olumsuz yönde etkileyen problemlerden biridir. Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Kas veya eklem zorlanmasına bağlı, sinir sıkışması, bel fıtığı, romatizma, gün içinde fazla ayakta kalma, hiç hareket etmeme, ani hareketler gibi fiziksel nedenlerden kaynaklı olabilir.

Bacak Ağrılarını Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Bacak ağrılarınız olduğu zaman önce hekiminize başvurunuz. Tedavi edilmediği takdirde ilerleyen zamanlarda daha büyük problemler meydana getirebileceğini unutmayalım. Bacak ağrılarının sık görüldüğü meslek gruplarından biri de masa başı çalışan kişilerdir. Gün içerisinde devamlı hareketsiz kaldıklarından dolayı bacak ağrılarıyla daha sık karşılaşmaktadırlar. Bunun önüne geçmek için her 45 dakikada bir kalkıp bir süre hareket etmeleri  gerekir. Az önce bahsettiğimiz nedenlerden birisi de adele grubunu aşırı zorlama demiştik. Egzersiz sırasında kasları ısındırmadan doğrudan yük bindirdiğiniz takdirde kas ve eklem zorlanmasına bağlı ağrınız oluşabilir. Her egzersizden önce ve sonrasında  ısınma ve soğuma hareketlerini yapmaya çalışalım. Bazen de bacak ağrısı bel fıtığından kaynaklanır. Bacaktaki adele grubunu innerve eden sinir belden çıkar bel bölgesinde o sinirde bir bası varsa bacağınızda ağrı hissedersiniz. Bacaktaki bir ağrı sadece bacaktan kaynaklı olmadığını belirtmek isterim.

Bacak Ağrısı Nasıl Geçer?

  1. Bacak ağrısında evde yapabileceğiniz en etkili yöntem egzersizdir. Sabah uyandığınızda güne esneme hareketleriyle başlamak sizin için son derece faydalı olacaktır.
  2. Bir diğer yöntem de buz uygulamasıdır. Evde bacak ağrısı için kolayca yapabileceğiniz egzersizleri anlatıyorum.
  3. Sırt üstü uzanın dizlerinizi kendinize doğru çekin. Ellerinizi yana doğru koyun ve ardından belinizi yukarıya doğru kaldırın 10 saniye tutun ve 10 tekrar yapınız. Günde 3-4 kez tekrarlayabilirsiniz.
  4. Yine sırt üstü uzanın bir çarşaf veya havlu yardımıyla ayak tabanından geçirerek ellerinizle ayağınızı yukarıya doğru kaldırın bu esnada arka bacak kaslarının gerginliğini hissedin bunu da 10 tekrarlı olarak yapabilirsiniz.
  5. Sırt üstü uzanın dizlerinizi ellerinizle kendinize doğru çekin yavaşça bırakın bunu da 10 kez tekrarlayabilirsiniz.


Bunların dışında ağrıyan bacağa buz kompresi uygulamak, ağrılı bölgeye kantaron yağıyla masaj yapmak da ağrılara iyi gelen yöntemler arasındadır. Ayrıca bu süreçte kasların onarımını arttırmak için balık ve kırmızı et tüketmeye özen gösterin.


Şunlara da göz atın;

  1. Bel ağrısı neden olur?
  2. Bilekteki ağrının nedenleri nelerdir?
  3. Boğaz ağrısına ne iyi gelir?
  4. Baş ağrısı nasıl geçer?
  5. Karın ağrısına ne iyi gelir?
Kategoriler
Lezzet Logo