ANASAYFA YAZARLAR DİYETTEN FAZLASI YOĞURTLU ÇAM FISTIKLI FIRINDA BAL KABAĞI

Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı

Yoğurtlu çam fıstıklı fırında bal kabağı

Yapımı çok kolay, sonbaharın A vitamini zengini sebzesi bal kabağından harika bir garnitür tarifi. Güzel bir ızgara et veya salata yanına pekala tercih edilebilir. Porsiyonu 216 kcal. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 1-1,2 kilo soyulmuş küp doğranmış bal kabağı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1/2 çay kaşığı tuz ve karabiber

Sos için:

  • 1 bardak yoğurt
  • 1/2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber

Üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • Bir tutam sumak
  • 2 yemek kaşığı ince kıyım maydanoz/kişniş vb. (isteğe bağlı)

Yoğurtlu Çam Fıstıklı Fırında Bal Kabağı Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 derece fanda ayarlayın. 
  • Bal kabağını zeytinyağı, sarımsak, tuz ve karabiber ile iyice harmanlayıp, yağlı kağıt üzerine dizin ve totalde 15-20 dk fırınlayın. 
  • Fırınlandıktan 8-10 dk sonra bal kabaklarını ters çevirip, diğer yüzlerinin de piştiğinden emin olun, güzelce renklensinler ama şekilleri bozulmasın.  
  • Bir kapta yoğurt sosu malzemelerini iyice çırpın.
  • Fırından çıkan bal kabaklarını bir kaba alıp, üzerine yoğurt sosu gezdirin.
  • Bir tavada yağsız olarak çam fıstıklarını hafif çevirin. 
  • En son çam fıstıklarını ve sumağı da üstüne ekleyip servis edin. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!