Mısır Gevreği Kilo Yapar Mı?

Mısır gevreği kilo aldırır mı? Sadece mısır gevreği yiyerek zayıflanır mı? Mısır gevreği kaç kalori? İşte, Uzm. Dyt. Hanse Nur Büyükdağ'dan mısır gevreğinin kilo üzerindeki etkileri:
Mısır Gevreği Kilo Yapar Mı?
24 Nisan 2024, 22:29

Mısır gevreği, lezzeti hazırlanması ve pratikliğinden dolayı sıklıkla tercih edilen bir kahvaltı alternatifidir. Özellikle yoğun tempoda çalışan bireyler mısır gevreklerine yönelmektedir. Mısır gevreği, yüksek glisemik indekse sahip besinlerdendir. Bu da demek oluyor ki kan şekerini hızlı yükseltip hızlı düşürür ve daha kolay acıkmanıza neden olur. Yumurtalı peynirli klasik bir kahvaltı hem dengeli bir öğün olacaktır hem de sizi daha tok tutacaktır. Mısır gevreği porsiyon ölçüsü göz önünde bulundurularak tüketilirse kilo açısından sıkıntı oluşturmaz. Ama satın alırken ürün içeriği incelenmelidir. Sade mısır gevreklerinin yanında lezzet açısından içerisine bal, çikolata, şeker ilave edilen mısır gevrekleri de bulunmaktadır. Lezzet vermek amacıyla ilave edilen bu besinler kilo almaya neden olabilir. 1 kase mısır gevreği (50 gr) yaklaşık 180 kalori kadardır.

Sadece Mısır Gevreği Yiyerek Zayıflanır Mı?

Zayıflamak için mısır gevreği tüketmek bir alternatif olabilir ama sadece tek bir besine odaklanarak zayıflamak doğru olmayacaktır ve sağlıklı değildir. Hiçbir besin tek başına zayıflatmaz, ayrıca mısır gevreğinin şeker oranı da yüksektir ve sadece mısır gevreği tüketerek yapılan bir beslenme besin ögelerinin yetersiz alımına sebep olacaktır. Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı uygulayıp sadece bir öğünde yer vermek daha doğru bir yaklaşım olacaktır.



Kilo Vermek İçin Hangi Gevrek Tercih Edilmeli?

Kilo vermek veya sağlıklı beslenmek için vücudunuza en uygun olan kahvaltılık gevrek çeşidini seçmelisiniz. Örneğin, tok kalmakla ilgili problem yaşıyorsanız yulaf ezmesinden hazırlanan bir gevrek 

çeşidini seçebilirsiniz. Kalori değerleri yüksek olan çikolata, bal, şeker vb. eklenmiş mısır gevreklerinin tüketimi çok olursa gün içerisindeki alınması gereken kalori değerinin üstüne çıkılmasına sebep olabilir. Bu yüzden çeşitleri arasından tercih yapılırken şeker ilavesiz, posa içeriği daha yüksek, daha düşük kalorili ve sağlıklı meyveli veya sade buğday gevreklerinin seçilmesi daha uygundur. İçerisinde yüksek karbonhidrat olması nedeniyle diyabet gibi metabolik hastalığı olan bireyler diyetisyenine danışmadan tüketmemelidir.


Sağlıklı ve tüm öğünleri planlanmış bir diyet yapmak istiyorsanız gevrek seçimini yapmadan önce mutlaka bir uzman diyetisyene başvurarak size en uygun olan gevrek çeşidini seçebilirsiniz.

Mısır Gevreğinin İçerisine Ne Koyulabilir?

Mısır gevreği içerisine süt veya yoğurt konulabilir. Mısır gevreği, 1 kase süt ile birlikte alındığında düşük bir kalori değerine sahiptir. Süt ile birlikte alınması da süt proteinleri açısından yararlıdır. Yüksek karbonhidrat içeriği ile enerji ihtiyacını karşılar, yağ oranı düşüktür. Lif miktarı yulaf ve buğday gevreklerine göre daha düşüktür. Glisemik indeksi yüksektir, kan şekerini hızlı yükseltir. İçerisine meyve, bal, çikolata vb. eklenmemesi daha doğru olacaktır. Ara öğün tercihi olarak kullanılabilir.


Şunlara da göz atın;

  1. Bulgur pilavı kilo aldırır mı?
  2. Patlamış mısır kilo aldırır mı?
  3. Patates kilo aldırır mı?
  4. Elma kilo aldırır mı?
  5. Muz kilo aldırır mı?
Kategoriler
Lezzet Logo