ANASAYFA SAĞLIK VE GÜZELLİK HAFİF İFTAR VE SAHUR MÖNÜLERİ

HAFİF İFTAR VE SAHUR MÖNÜLERİ

Ramazan geldi; şimdi hem bedenimizi hem de ruhumuzu dinlendirme, arındırma zamanı... Oruç tutmanın sağlığınıza olan katkısını engellememek için, iftar ve sahur sofralarının mümkün olduğunca sağlıklı olması gereklidir.

Balkabağı Çorbası
1 porsiyon 115 kalori

MALZEMELER

1.300 gram balkabağı
4 su bardağı süt
1 adet soğan
2-3 diş karanfil
Bir tutam toz muskat
Bir tutam kırmızı biber
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
Tuz

 

HAZIRLANIŞI

Balkabağını soyun, ufak ufak dilimleyin ve büyük bir kaba alın. Üzerine sütü ve 1 bardak suyu ilave edin. Tuz, muskat, dilimlenmiş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar kaynatın. Kabaklar yumuşadıktan sonra ateşi söndürün ve biraz soğuduktan sonra mikserden geçirin. Zeytinyağını ekleyip, karıştırın ve servis edin. Dilerseniz kırmızı biberle süsleyebilirsiniz.

Bakla Çorbası

1 porsiyon 90 kalori

MALZEMELER

500 gram taze bakla
4 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı nişasta
1 çay kaşığı karabiber
2 tutam kekik
3 dilim limon
Tuz

HAZIRLANIŞI

Ayıkladığınız baklayı kaynar suda 10 dakika haşlayın. Haşlandıktan sonra kabuğu yumuşamış olan bakla içlerini bıçak yardımıyla soyun. Tencereye yağı koyun ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Et suyu ve kekiği ekleyin. Et suyu kaynadıktan sonra, soyduğunuz bakla içlerini de ekleyin. Baklalar iyice yumuşuncaya kadar pişirin. Tencerenin altını kapatın, biraz soğuduktan sonra süzgeçten veya mikserden geçirin. Ayrı bir kapta, sütü ve nişaştayı eritin ve çorbaya karıştırın. Bir taşım daha kaynattıktan sonra zeytinyağını ekleyin. Dileyenler limon da sıkabilir.

Kepekli Erişte

1 porsiyon 259 kalori

MALZEMELER

500 gram kepekli erişte
2,5 su bardağı su
200 gram tulum peyniri
100 gram ceviz
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 tutam taze fesleğen
3 diş sarımsak
1 tutam kırmızı biber

HAZIRLANIŞI

Önce suyu kaynatın ve birkaç dakikadır kaynayan suya eriştileri atın. Erişteler suyunu çekip, iyice yumuşadıktan sonra ateşin altını kapatın. Ayrı bir kapta, tulum peyniri, iri iri dövülmüş cevizi, sarımsağı, zeytinyağını ve doğradığınız fesleğen yapraklarını karıştırın. Bu karışımı erişteye ekleyin ve kaşıkla çevirin. Kırmızı biberle süsleyin.
Haberin devamı 2008 Form Sante Dergisi Eylül sayısında...


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!