ANASAYFA PÜF NOKTASI BALIK

BALIK

Balık


Fileto çıkarmaya başladığınızda yapacağınız ilk iş balığı kafa kısmını tamamen kopmayacak şekilde kesmek olmalıdır.



Balığı kafa hizasından başlayıp sırt boyunca, kuyruğa kadar fileto bıçağının ucuyla 2.5 cm derinliğinde kesin.



Fileto bıçağını uzun ve düzgün kesiklerle sırt kılçıklarının üzerinden kuyruğa kadar geçirip etli kısmı hafifçe kaldırın.



Filetoyu ucundan tutup kaldırın. Parçayı sırt kılçığı boyunca mümkün olduğunca et bırakmadan dikkatle kesip çıkarın.



Balığı çevirin. Kafa hizasından başlayıp sırt boyunca, kuyruğa kadar 2.5 cm derinliğinde kesin.



Fileto bıçağını kılçıkların üzerinden geçirip kuyruğa kadar devam ettirdikten sonra filetoyu çıkarın. Kalan kafa ve iskeleti balık çorbası yapımında kullanabilirsiniz.





Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!