ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAVADA LEVREK FİLETO

Tavada Levrek Fileto

Tavada levrek fileto

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tavada Levrek Fileto Tarifi İçin malzemeler

  • 200 g levrek fileto
  • 1 adet soğan
  • 3 dal frenk soğanı
  • 1 çay kaşığı kekik tohumu
  • 2 dilim limon
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 adet kiraz domates
  • Bir tutam tuz

Tavada Levrek Fileto Nasıl Yapılır?

  • Kapaklı bir tavanın dibine ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine filetoları yerleştirin. Domatesleri de ikiye kesip filetoların kenarlarına dizin.
  • Ayrı bir kasede kekik tohumunu, tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavanın içindeki malzemelerin üzerine dökün. En son dilimlenmiş limonları filetoların üzerine yerleştirin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, ince kıyılmış frenk soğanı serpip hemen servis yapın. Afiyet olsun.

Diyet listelerine ekleyebileceğiniz güveçte levrek tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!