ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TAVADA LEVREK FİLETO

TAVADA LEVREK FİLETO

Tavada levrek fileto
1 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tavada levrek fileto tarifi için malzemeler

• 200 g levrek fileto
• 1 adet soğan
• 3 dal frenk soğanı
• 1 çay kaşığı kekik tohumu
• 2 dilim limon
• 1 çay kaşığı zerdeçal
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 4-5 adet kiraz domates
• Bir tutam tuz

Tavada levrek fileto Nasıl Yapılır

  • Kapaklı bir tavanın dibine ince doğranmış soğanları yerleştirin. Üzerine filetoları yerleştirin. Domatesleri de ikiye kesip filetoların kenarlarına dizin.
  • Ayrı bir kasede kekik tohumunu, tuzu, zerdeçalı ve zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı tavanın içindeki malzemelerin üzerine dökün. En son dilimlenmiş limonları filetoların üzerine yerleştirin. Orta ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın, ince kıyılmış frenk soğanı serpip hemen servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!