Tatlı patates ezmeli çipura fileto

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
12 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Tatlı patates ezmeli çipura fileto tarifi için malzemeler
- 1 tatlı patates
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- 40 g mısır gevreği
- 1 rendelenmiş portakal kabuğu
- 20 g çekilmiş ceviz içi
- 2 çipura fileto
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tatlı patates ezmeli çipura fileto Nasıl Yapılır
- Tatlı patatesin kabuğuğunu soyup kaynar suda haşlayın ve ocaktan alın. Bir çatal yardımıyla ezip tuz ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
- Mısır gevreği, rendelenmiş portakal kabuğu ve çekilmiş ceviz içini geniş bir kaba alın. Karıştırıp küçük bir fırın kabına dökün. Üzerine fileto balıkları yerleştirip zeytinyağı gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Tatlı patatesi servis tabağına yayıp üzerine filetoyu yerleştirin ve servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!