Tatlı Patates Ezmeli Çipura Fileto

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Tatlı Patates Ezmeli Çipura Fileto
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tatlı Patates Ezmeli Çipura Fileto için

Malzemeler

  • 1 tatlı patates
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • 40 g mısır gevreği
  • 1 rendelenmiş portakal kabuğu
  • 20 g çekilmiş ceviz içi
  • 2 çipura fileto
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tatlı Patates Ezmeli Çipura Fileto

Nasıl Yapılır

  1. Tatlı patatesin kabuğuğunu soyup kaynar suda haşlayın ve ocaktan alın. Bir çatal yardımıyla ezip tuz ve kırmızı toz biber ile tatlandırın.
  2. Mısır gevreği, rendelenmiş portakal kabuğu ve çekilmiş ceviz içini geniş bir kaba alın. Karıştırıp küçük bir fırın kabına dökün. Üzerine fileto balıkları yerleştirip zeytinyağı gezdirin.
  3. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Tatlı patatesi servis tabağına yayıp üzerine filetoyu yerleştirin ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo