ANASAYFA PÜF NOKTASI BALIK

BALIK

Balık


Balıkçıdan pulları ve içi temizlenmiş olarak satın aldığınız balığı kontrol etmekte fayda var. İçini, pullarını ve yüzgeçlerini tekrar gözden geçirmelisiniz.



Balığı bir tarafına yatırın. Kalmış karın ve sırt yüzgeçleri varsa keskin bir fileto bıçağıyla yüzgeçlerin dibinden 12 cm’lik kesikler yapın.



Keskin bir bıçak kolaylık sağlayacaktır ancak balık kerpeteni, kargaburun ya da mutfak havlusu yardımıyla kestiğiniz yüzgeçleri çıkarabilirsiniz.



Bir bıçağın tersini veya bir yemek kaşığının çukur kısmını kullanarak kuyruktan başa doğru pulları kazıyın. Bu işlemi geniş bir mutfak poşetinin içinde yaparsanız pulların etrafa saçılmasını engellersiniz.



Keskin bir fileto bıçağının ucuyla balığın içinde bulunan kahverengi damarı kazıyıp çıkarın. Bol suyla yıkayarak temizleyin.



Mutfak makası yardımıyla solungaçları kesip çıkarın. Balığı akan suyun altında iyice yıkayıp içini ve dışını kağıt havluyla kurulayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!