ANASAYFA MUTFAK OKULU SARIMSAKLI CEVİZ SOSU

SARIMSAKLI CEVİZ SOSU

Sarımsaklı ceviz sosu

Sarımsaklı ceviz sosu
500 gr ceviz
4 dilim ekmek
4 diş sarımsak
150 ml zeytinyağı
1 yemek kaşığı süzme yoğurt


İnce kabuklu 500 gr cevizin kabuklarını kırarak içlerini çıkarın. İç kısımda bulunan kabukları temizleyin.



Ceviz içlerini içinde sıcak su bulunan bir kaba ilave edin. 4 dilim ekmek içini küp şeklinde doğrayın.



Sıcak su içinde iç kabukları yumuşayan cevizlerin ince kabuklarını bıçak ucuyla soyun.



Ceviz içlerini ve suda yumuşatılmış ekmek içlerini havan içine alın. Ezerek püre haline getirin.



Altı diş sarımsağın kabuklarını soyun. İnce dilimleyip havan içinde bulunan cevizli karışıma ekleyin.



150 ml zeytinyağını ekleyerek tokmakla ezmeye devam edin.



Bir yemek kaşığı dolusu süzme yoğurdu ekleyip ezme işlemine devam edin.



Kalan 150 ml zeytinyağını azar azar ekleyip tokmakla iyice karıştırın.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.