ANASAYFA MUTFAK OKULU SARIMSAKLI CEVİZ SOSU

SARIMSAKLI CEVİZ SOSU

Sarımsaklı cevizli sos nasıl yapılır? Makarna için soslar...

Sarımsaklı ceviz sosu

  • 500 gr ceviz
  • 4 dilim ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 150 ml zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt


Sarımsaklı Cevizli Sos Nasıl Yapılır?

  • İnce kabuklu 500 gr cevizin kabuklarını kırarak içlerini çıkarın. İç kısımda bulunan kabukları temizleyin.
  • Ceviz içlerini içinde sıcak su bulunan bir kaba ilave edin. 4 dilim ekmek içini küp şeklinde doğrayın.
  • Sıcak su içinde iç kabukları yumuşayan cevizlerin ince kabuklarını bıçak ucuyla soyun.
  • Ceviz içlerini ve suda yumuşatılmış ekmek içlerini havan içine alın. Ezerek püre haline getirin.
  • Altı diş sarımsağın kabuklarını soyun. İnce dilimleyip havan içinde bulunan cevizli karışıma ekleyin.
  • 150 ml zeytinyağını ekleyerek tokmakla ezmeye devam edin.
  • Bir yemek kaşığı dolusu süzme yoğurdu ekleyip ezme işlemine devam edin.
  • Kalan 150 ml zeytinyağını azar azar ekleyip tokmakla iyice karıştırın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!