Yulaf Ezmesi Yerine Ne Kullanılır: 8 Farklı Alternatif

Yulaf ezmesi hem lezzeti hem de çok yönlülüğü nedeniyle sevilen klasik bir kahvaltı yemeğidir. Peki yulaf yerine bu lezzeti ne ile yapabilirsiniz. İşte, 8 yulaf ezmesi alternatifi:
Yulaf Ezmesi Yerine Ne Kullanılır: 8 Farklı Alternatif
31 Ocak 2024, 17:15

Yulaf ezmesi hem lezzeti hem de çok yönlülüğü nedeniyle sevilen klasik bir kahvaltı yemeğidir. Aslında, malzemelerinizi değiştirmeye başladığınızda, tatlı ya da tuzlu yulaf ezmesinin tadını zaten çıkarıyor olabilirsiniz. Bununla birlikte, sabah yemeğiniz konusunda kendinizi sıkışmış hissediyorsanız veya glütensiz, yüksek proteinli veya keto dostu alternatifler arıyorsanız, pek çok alternatif mevcut. İşte, evde yapabileceğiniz 8 lezzetli yulaf ezmesi alternatifi:

amaranth lapası

Glütensiz

  1. Amaranth

Amaranth, yulaf ezmesi yerine işe yarayan, hafif tatlı, fındıksı bir tada sahip eski bir tahıldır. Amarant, glütensiz olmasının yanı sıra protein, lif, demir ve manganez de dahil olmak üzere birçok temel besin maddesinin iyi bir kaynağıdır.

Amaranth'ı hindistancevizi veya badem sütüyle birleştirerek ve yumuşak ve kremsi hale gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika kaynatarak kolay bir kahvaltı lapası yapmayı deneyin. Daha sonra en sevdiğiniz meyveleri ekleyin ve kahvaltınızı tatlandırmak için bir miktar bal veya akçaağaç şurubu ekleyin.

  1. Darı

Doğal olarak glütensiz ve fosfor, magnezyum ve folat gibi vitamin ve mineraller açısından zengin olan darı, yulaf ezmesinin en besleyici alternatifi olabilir. Darı ile basit ve leziz bir kahvaltı lapası hazırlamak için, darıyı seçtiğiniz sütle bir tencerede birleştirin, kaynatın, ısıyı azaltın ve tamamen pişene kadar 20-25 dakika pişirin. En sevdiğiniz tatlandırıcıyı karıştırın ve dilimlenmiş meyveler, fındıklar veya kıyılmış hindistan cevizi gibi bazı malzemeleri üzerine serpin.

kinoa lapası

Yüksek Protein

  1. Kinoa

Kinoa, fındıksı tadıyla yulaf ezmesi alternatifinde size bol miktarda protein ve lezzet sağlayabilir. Etkileyici protein içeriğinin yanı sıra kinoa lif, demir, magnezyum ve folat bakımından da zengindir. Hepsinden iyisi, kinoa yulaf ezmesinin yapımı çok kolay olabilir. Kinoanızı badem veya hindistancevizi sütü ve biraz akçaağaç şurubu ile tamamen pişene kadar pişirin. Kahvaltınıza anında bir kalite kazandırmak için biraz taze meyve ve badem, ceviz, fındık ezmesi veya chia tohumu gibi diğer yüksek proteinli içerikleri ekleyin.

  1. Karabuğday

Karabuğday, dünyevi tadıyla bilinen yüksek proteinli bir tam tahıldır. Karabuğday kabuğu çıkarılmış tane, potasyum, fosfor ve magnezyum gibi vitamin ve minerallerin yanı sıra büyük miktarda lif içerir. Hafta içi hızlı ve kolay bir kahvaltı için pişmiş karabuğday kabuğu çıkarılmış tanelerinizi sütle ve muz, çilek, kuru üzüm, fındık veya tohum gibi en sevdiğiniz soslarla birleştirin ve tadını çıkarın.

pirinç lapası

Tam Tahıl

  1. Kahverengi Pirinç

Kahverengi pirinç, her porsiyonda doyurucu bir dozda lif, protein, manganez ve selenyum sağlayan son derece besleyici bir tam tahıldır. Yulaf ezmesine lezzetli ve doyurucu bir alternatif olan kahverengi pirinçli kahvaltı lapası yapmak için kullanabilirsiniz. Pişmiş kahverengi pirinci tercih ettiğiniz süt, meyve, bal ve tarçınla bir tencerede birleştirin ve kaynatın. Isıyı azaltın, tamamen pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirin ve tadını çıkarın!

  1. Buğday

Buğday çekirdeğinin kepeği, tohumu ve endosperminden oluşan buğday meyveleri, gevrek dokuya ve dünyevi tada sahip bir tam tahıl türüdür. Buğday meyveleri yalnızca iyi bir lif ve protein kaynağı olmakla kalmaz, aynı zamanda demir, çinko ve magnezyum gibi bazı temel mikro besin öğelerinin alımını da artırabilir. Yulaf ezmesi yerine pişmiş buğday meyveleri yiyebilir ve bunları taze meyve, fındık, süt veya yoğurtla eşleştirerek basit ve doyurucu bir sabah yemeği yiyebilirsiniz.

chia puding

Ketojenik

  1. Chia Tohumları

Karbonhidrat oranı düşük ancak protein ve kalp-sağlıklı yağlarla dolu olan chia tohumları, düşük karbonhidratlı veya ketojenik bir diyet uyguladığınızda yulaf ezmesine harika bir alternatiftir. Chia tohumlarını kıyılmış hindistan cevizi, şekersiz badem sütü, en sevdiğiniz baharatlar ve düşük karbonhidratlı tatlandırıcıyla birleştirerek gece boyunca chia tohumlu yulaf ezmesi yapmayı deneyebilirsiniz. Tadı bir adım daha artırmak için dilimlenmiş badem, ceviz veya kurutulmuş meyve de eklemek isteyebilirsiniz.

  1. Kenevir Tohumları (Hemp seeds)

Günlük beslenmenize daha fazla sağlıklı yağ, lif, protein ve E vitamini eklemenin kolay bir yolu için yulaf ezmesi yerine kenevir tohumu kullanmayı düşünün. Kenevir tohumları, lezzetli bir kahvaltı kasesi hazırlamak için chia tohumları veya keten tohumu gibi diğer keto dostu malzemelerle eşleştirildiğinde en iyi sonucu verir. Bunları şekersiz badem sütü, stevia, badem yağı ve cevizlerle birleştirin. Ocakta veya mikrodalgada ısıtın ve keto dostu kahvaltınızın tadını çıkarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Yulaflı tarifler
  2. Kalan yulaf ezmesi nasıl yeniden ısıtılır?
  3. Yulaf nasıl saklanır?
  4. Yulaf sütü glüten içerir mi?

Kaynakça

Lezzet Dergisi, tüm yayınlarını güvenilir kaynaklara dayandırır. Tüm yayınlar Lezzet Dergisi bünyesinde bulunan ya da danışmanlık alınan uzmanlar tarafından onaylanır. Doğru ve güvenilir bilgi sunmak için izlediğimiz sürece Lezzet Test Ekibi sayfasından ulaşabilirsiniz.
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo