Yeşil Zeytini Yumuşatmanın 4 Pratik Yolu

16 Aralık 2025, 09:58 tarihinde güncellendi.
Yeşil zeytinler suda bekletilerek yumuşatılabilir. Soda kullanımıyla zeytinlerin sertliği azaltılabilir. Sıcak su uygulanarak kabukları gevşetilebilir. Ayrıca uçlarına küçük kesikler atılarak yumuşatma süreci hızlandırılabilir.
Yeşil Zeytini Yumuşatmanın 4 Pratik Yolu

Yeşil zeytinler tuzlu suda bekletilerek acılıklarından arındırılabilir. Karbonat veya soda kullanımı zeytinlerin sertliğini azaltmak için tercih edilebilir. Zeytinler kaynar suya kısa süre maruz bırakılarak daha yumuşak hâle getirilebilir. Uçlarına yapılan küçük kesikler sayesinde yumuşama süreci hızlandırılabilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo