Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur?

16 Aralık 2025, 09:12 tarihinde güncellendi.
Yeşil zeytinler önce sıkı ve olgunlaşmamış olanlar seçilerek temizlenir. Ardından tuzlu suda bekletilerek acılığı giderilir ve tuz oranı dengelenir. İstenilen baharatlar eklenip aromaların karışması sağlanır, zeytinler serin ve karanlık bir yerde olgunlaşmaya bırakılır. Son olarak süzülüp kavanozlara konularak servise hazır hâle getirilir.
Yeşil Zeytin Nasıl Kurulur?

Olgun yeşil zeytinler ayıklanıp yıkanarak hazırlanır. Tuzlu suya konarak acılığı giderilmesi sağlanır ve su düzenli olarak değiştirilir. Baharatlar eklenip lezzetin zeytinlere nüfuz etmesi beklenir. Olgunlaşan zeytinler süzülüp saklama kaplarına alınarak tüketime hazır hâle getirilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo