Diyet yaparken ''Uzun süre tok tutan yemekler nelerdir?'' diye merak edenleri böyle alalım. Düşük kalorisi, hafifliği ve doyuruculuğu ile sofralarınızı ziyafete dönüştürecek birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına diyet yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Etli, sebzeli ve zeytinyağlı çeşitleriyle sunulan bu yemekleri, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte, tok tutan 10 pratik diyet yemek tarifi:
Malzemeler;
Yapılışı: Yemeklik doğranan soğanlar ısıtılmış zeytinyağında sararana dek kavrulur. Soğanlar sarardığında ince yemeklik doğranmış havuçlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Lahanalar ile beraber tuz ve bal da ilave edilip biraz daha karıştırılır. Sıcak su ilave edilir ve sebzeler yumuşayınca servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Brokoli çiçekleri düzenli şekilde dağıtılmadan kesilir ve yıkanır. Ardından suda veya buharda yumuşayıncaya dek pişirilir, soğutulur. Bir tencerede yoğurt, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuz iyice çırpılır. Soğuyan brokoli tabağa alınır ve üzerine hazırlanan sos dökülüp karıştırılır. Taze soğan ince şekilde doğranır ve mısır ile beraber üzerine serpilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Yıkanıp ayıklanmış semizotu, ince yemeklik doğranmış kırmızı soğan, tuz, küp doğranmış domates ve salatalık bir kasede karıştırılıp tabağa alınır. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Kabaklar yıkanır ve kurulanıp 3-4 cm kalınlığında yuvarlak halde kesilir. Kesilen kabaklar kekik, nane, pul biber, tuz ve zeytinyağı ile karıştırılıp 200 derece fırına atılır. Yoğurt ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır. Fırından hafif kızarmış ve yumuşamış kabaklar çıkartılıp tabağa alınır. Kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve ince doğranmış semizotu serpilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Küp doğranmış karpuz, tulum peyniri ve yaban mersini aynı kapta nazikçe karıştırılıp tabağa alınır. Ayıklanıp yıkanmış ve kurutulmuş nane yaprakları karışık şekilde üzerlerine dizilir. 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş yüzeye yayılacak şekilde serpilir. Son olarak limon kabuğu rendesi de üzerine serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.
Malzemeler;
Yapılışı: Karnabahar yıkanıp köklerinden ayıklanır ve taneli şekilde olana dek rondoda çekilir. Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve önce ince küp doğranmış havuç kavrulur. Havuçlar yumuşamaya başladığında ince küp kaypa biberler atılır ve kavurmaya devam edilir. Havuç ve biber yumuşadığında çekilen karnabahar ilave edilir ve tuz ile baharatlarla beraber karıştırılır. Kapağı kapatılıp yumuşayana dek pişirilir, piştiğinde üzerine maydanoz serpilip servis edilir. Afiyet olsun.