ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ TOK TUTAN DİYET YEMEKLERİ: DOYURUCU 10 DİYET YEMEK TARİFİ

TOK TUTAN DİYET YEMEKLERİ: DOYURUCU 10 DİYET YEMEK TARİFİ

Uzun süre tok tutan diyet yemekler nelerdir? Hangi yemekler diyet listelerine eklenebilir? İşte, az kalorili, doyurucu ve pratik 10 diyet yemek tarifi:
Tok Tutan Diyet Yemekleri: Doyurucu 10 Diyet Yemek Tarifi

Diyet yaparken ''Uzun süre tok tutan yemekler nelerdir?'' diye merak edenleri böyle alalım. Düşük kalorisi, hafifliği ve doyuruculuğu ile sofralarınızı ziyafete dönüştürecek birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına diyet yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Etli, sebzeli ve zeytinyağlı çeşitleriyle sunulan bu yemekleri, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte, tok tutan 10 pratik diyet yemek tarifi:



Malzemeler;

  • 500 gr Brüksel lahanası
  • 1 havuç
  • ½ soğan
  • 1 çay kaşığı bal
  • 3 bardak sıcak su
  • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı: Yemeklik doğranan soğanlar ısıtılmış zeytinyağında sararana dek kavrulur. Soğanlar sarardığında ince yemeklik doğranmış havuçlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Lahanalar ile beraber tuz ve bal da ilave edilip biraz daha karıştırılır. Sıcak su ilave edilir ve sebzeler yumuşayınca servis edilir. Afiyet olsun.



Malzemeler;

  • 200 gr brokoli
  • 2 dal taze soğan
  • 50 gr mısır
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ su bardağı yoğurt
  • ½ yemek kaşığı tane hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılışı: Brokoli çiçekleri düzenli şekilde dağıtılmadan kesilir ve yıkanır. Ardından suda veya buharda yumuşayıncaya dek pişirilir, soğutulur. Bir tencerede yoğurt, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuz iyice çırpılır. Soğuyan brokoli tabağa alınır ve üzerine hazırlanan sos dökülüp karıştırılır. Taze soğan ince şekilde doğranır ve mısır ile beraber üzerine serpilir. Afiyet olsun.



Malzemeler;

  • ½ demet ayıklanmış semizotu
  • ½ ince yemeklik doğranmış kırmızı soğan
  • 1 adet kabuksuz küp doğranmış domates
  • 1 adet kabuksuz küp doğranmış salatalık
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz


Yapılışı: Yıkanıp ayıklanmış semizotu, ince yemeklik doğranmış kırmızı soğan, tuz, küp doğranmış domates ve salatalık bir kasede karıştırılıp tabağa alınır. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirilir. Afiyet olsun.



Malzemeler;

  • 2 adet kabak
  • ½ çay kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ adet ezilmiş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu


Yapılışı: Kabaklar yıkanır ve kurulanıp 3-4 cm kalınlığında yuvarlak halde kesilir. Kesilen kabaklar kekik, nane, pul biber, tuz ve zeytinyağı ile karıştırılıp 200 derece fırına atılır. Yoğurt ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır. Fırından hafif kızarmış ve yumuşamış kabaklar çıkartılıp tabağa alınır. Kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve ince doğranmış semizotu serpilir. Afiyet olsun.



Malzemeler;

  • 4 dilim küp doğranmış karpuz
  • 150 gr küp doğranmış tulum peyniri
  • 20 adet yaban mersini
  • 4-5 dal taze nane
  • 1 adet limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş


Yapılışı: Küp doğranmış karpuz, tulum peyniri ve yaban mersini aynı kapta nazikçe karıştırılıp tabağa alınır. Ayıklanıp yıkanmış ve kurutulmuş nane yaprakları karışık şekilde üzerlerine dizilir. 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş yüzeye yayılacak şekilde serpilir. Son olarak limon kabuğu rendesi de üzerine serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun.



Malzemeler;

  • ½ karnabahar
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz


Yapılışı: Karnabahar yıkanıp köklerinden ayıklanır ve taneli şekilde olana dek rondoda çekilir. Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve önce ince küp doğranmış havuç kavrulur. Havuçlar yumuşamaya başladığında ince küp kaypa biberler atılır ve kavurmaya devam edilir. Havuç ve biber yumuşadığında çekilen karnabahar ilave edilir ve tuz ile baharatlarla beraber karıştırılır. Kapağı kapatılıp yumuşayana dek pişirilir, piştiğinde üzerine maydanoz serpilip servis edilir. Afiyet olsun.