Tavuk Dönere Hangi Baharatlar Atılır?

28 Kasım 2025, 12:46 tarihinde güncellendi.
Tavuk döner, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Döner yapımında, tuz, pul biber, karabiber, kimyon gibi baharatlar atılır. Evde hazırlarken yoğurt, köri, sarımsak tozu gibi baharatlar eklenerek lezzeti artırılabilir.
Tavuk Dönere Hangi Baharatlar Atılır?

Tavuk döner, ince dilimlenmiş tavuk etinin, özel bir baharat karışımıyla marine edilip dikey bir şişe (döner ocağına) sıkıca dizilerek yavaşça pişirildiği bir et yemeğidir. Türkiye’de özellikle hızlı servis mutfağının en sevilen türlerinden biridir. Geleneksel olarak tavuk göğsü ve but eti karıştırılarak hazırlanır; bu sayede hem yumuşaklık hem de lezzet dengesi sağlanır. Pişirme süreci boyunca dönerin dış yüzeyi yavaşça kızarır, ardından ince katmanlar hâlinde kesilerek servis edilir.

''Tavuk döner terbiyesi nasıl yapılır, tavuk dönerin içine ne konur ve tavuk dönerin püf noktalarına'' göz atın.

Tavuk Dönere Hangi Baharatlar Atılır?

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo