Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Steak tartare, pişirilmeden tüketilen çiğ bir et yemeğidir. Kökeni Fransız mutfağına dayanır ve Tatarlarla ilişkilendirilen bir geçmişi vardır. Türkiye’de servis edilse de Türk mutfağına ait bir yemek sayılmaz.
Fransız mutfağına ait bir çiğ et yemeğidir, ismi “Tatar” veya Moğol savaşçılarından esinlendiği iddia edilir.
İnce doğranmış veya kıyılmış çiğ dana eti, soğan, kapari, baharatlar ve çoğu zaman çiğ yumurta sarısı içerir.
Hiç pişirilmez; tamamen çiğ olarak tüketilir.
Genellikle yumurta sarısı ile servis edilir ve ekmek veya kızarmış patatesle sunulur.
Türkiye’de restoranlarda bulunabilir, fakat geleneksel Türk mutfağına ait bir yemek değildir.
Şunlara da göz atın: