Sıcak Suyla Yapılan Kornişon Turşu Kaç Günde Olur?

28 Kasım 2025, 12:44 tarihinde güncellendi.
Sıcak suyla yapılan kornişon turşu, yıkanıp kavanoza yerleştirilen kornişonların üzerine sıcak tuzlu ve sirke karışımı dökülmesiyle hazırlanır. Oda sıcaklığında 3–5 gün bekletildiğinde lezzeti oturur. Olgunlaştıktan sonra buzdolabında saklanarak tüketilir.
Sıcak Suyla Yapılan Kornişon Turşu Kaç Günde Olur?

Kornişonlar temizlenip kavanoza yerleştirilir ve üzerine sıcak tuzlu su dökülür. Turşu, oda sıcaklığında birkaç gün bekleyerek lezzetini kazanır. Hazır olduktan sonra buzdolabında saklanır ve servis edilir.

Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo