Sarımsak az olduğunda turşu daha sade bir tada sahip olur. Turşunun keskin aroması zayıflar. Lezzeti daha hafif ve yumuşak hissedilir.
Sarımsak turşuya karakteristik keskin ve aromatik tadını verir. Az kullanılırsa turşu daha yumuşak, daha nötr bir tada sahip olur.
Sarımsak doğal antibakteriyel özelliklere sahiptir, özellikle laktik asit bakterilerinin sağlıklı bir şekilde çoğalmasını destekler. Çok az kullanılırsa bu etki hafifçe azalır ama çoğu turşu tarifi zaten sirke veya salamura ile korunduğu için bozulma riski büyük ölçüde değişmez.
Sarımsağın turşuda az olması turşunun rengini veya dokusunu pek etkilemez. Özetle, sarımsak az olursa turşunuz daha hafif aromalı olur, ama sağlık açısından veya bozulma açısından ciddi bir sorun yaratmaz.
Şunlara da göz atın:
Turşu Sıcak Suyla Mı Soğuk Suyla Mı Kurulur?
Turşu Yaparken Erimemesi İçin Ne Yapmalı?