Turşu suyu, turşu bekledikçe doğal olarak tortu ve bulanıklık kazanabilir. Yetersiz hijyen veya kavanozların tam steril edilmemesi de bulanıklığı artırır. Sıcak ortamda uzun süre saklanan turşularda bulanıklık daha sık görülür.
Özellikle laktik asit bakterileri, turşu fermantasyonu sırasında çoğalır ve suyun bulanıklaşmasına yol açabilir.
Kornişonlar yıkandıktan veya doğrandıktan sonra bıraktığı küçük lif ve parçacıklar suyu bulandırabilir.
Yeterli tuz veya sirke kullanılmadığında istenmeyen mikroorganizmalar çoğalır, bu da bulanıklığa neden olur.
Kavanoz ve kapaklar tam steril edilmezse su bulanıklaşabilir.
Sıcak ortamda uzun süre bekleyen turşu suyunda doğal olarak tortu ve bulanıklık oluşabilir.
Şunlara da göz atın:
Turşunun Sarımsağı Az Olursa Ne Olur?
Turşu Sıcak Suyla Mı Soğuk Suyla Mı Kurulur?