ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER SAHUR İÇİN TOST TARİFLERİ: 15 KOLAY TOST TARİFİ

SAHUR İÇİN TOST TARİFLERİ: 15 KOLAY TOST TARİFİ

Sahurda kolayca hazırlanabilecek tost tariflerine yer vermek isteyenler için, en lezzetli tariflerimizi bir araya getirdik. İşte, sahur için 15 nefis tost tarifi:
Sahur İçin Tost Tarifleri: 15 Kolay Tost Tarifi

Sahurda aperatif tatlara yer vermek ve yemek yapmakla uğraşmak istemeyenler için, nefis bir önerimiz var. Sebzeli, kavurmalı, kaşarlı çeşitleriyle en sevilen tost tariflerini sizler için derledik. İşte, sahur sofralarına özel 15 kolay tost tarifi:

Dilerseniz, iftar yemekleri ve sahur tarifleri sayfamızdan daha fazla tarife ulaşabilirsiniz.



Malzemeler;

  • Yarım adet somun ekmek 
  • 3-4 dilim kaşar
  • 6-7 dilim sucuk
  • Tereyağı 


Yapılışı: Isınan tost makinesinde sucukları 1 dakika kadar pişirin. Ekmeğin arasına malzemeleri ekleyin, üstüne tereyağı sürün ve kaşarlar eriyip ekmek kızarana kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin. Afiyet olsun. 



Malzemeler;

  • 2 dilim tost ekmeği
  • 1 adet yumurta
  • 2-3 dilim kaşar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Tereyağı 


Yapılışı: Kaşarları ekmeğin içine dizin. Ekmeğin 2 tarafına da tereyağı sürün. Tost makinesinde pişirin fakat çıtır bir tost olması için makineyi fazla bastırmayın. Tostunuzu tabağa almadan 1-2 dakika önce tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup bir miktar ısıtın. Üzerine yumurtayı kırın fakat dağıtmamaya çalışın. Yumurtanızın altı kızardıktan sonra kenarından 1 tatlı kaşığı su ekleyip üzerini kapatın bu şekilde 30 saniye daha pişirin. Tostunuzu tabağa alın üzerine yumurtayı ekleyin, yumurtanın üstüne tuz ve karabiber ekleyin. Afiyet olsun.



Malzemeler;

  • Ekmek
  • 1-2 dilim mihaliç peyniri
  • 50-60 gr dil peyniri
  • 1-2 dilim sepet peyniri
  • Tereyağı 


Yapılışı: Ekmeğin içine peynirleri ekleyin. Ekmeğin 2 tarafını da yağlayın. Tost makinesinde fazla bastırmadan (peynirlerin dışarı akmaması için) 9-10 dakika peynirler eriyip ekmek kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Peynir seçimini istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz, sadece peynirlerin tuzluluk oranlarına dikkat edin ve eriyen peynirler kullanmaya çalışın. 



Malzemeler;

  • 2 dilim ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 2 dilim kaşar
  • 1-2 dilim jambon 
  • Tereyağı 


Yapılışı: Ekmeklerin sığabileceği büyüklükte bir tavada 1 tatlı kaşığı tereyağını eritin. Yumurtayı tuz ekleyerek iyice çırpın ve tavaya dökün. Yumurtanın üstüne ekmekleri koyun. Yumurta piştikten sonra ters çevirip içine kaşar ve jambonu ekleyin. Kenarlardaki yumurtaları da ekmeğin içine alın ve ekmeği kapatın. Ekmeğe çok az tereyağı sürün. Orta-kısık ateşte kaşar eriyip ekmek kızarana kadar 6-7 dakika pişirin. Afiyet olsun. 



Malzemeler;

  • 1 adet bazlama ekmeği
  • 2-3 dilim sepet peyniri 
  • 9-10 dilim sucuk
  • 1-2 adet kıl biber
  • 1 adet domates
  • Tereyağı 
  • Kekik 


Yapılışı: Sucukları ve biberleri önden 1-2 dakika pişirin. Ekmeğin içine bütün malzemeleri ekleyin, domateslerin üstüne kekik ve biraz tuz ekleyebilirsiniz. Ekmeğin 2 tarafını da yağlayın. Kalın bir ekmek olduğu için normalden daha uzun, yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Bu tarifi aynı işlemlerle tavada da yapabilirsiniz. Peyniri istediğiniz gibi çeşitlendirebilirsiniz. 



Malzemeler;

  • Yarım ramazan pidesi
  • 5-6 dilim kaşar
  • 8-9 dilim sucuk
  • Tereyağı 


Yapılışı: Pideyi dikkatli bir şekilde ikiye kesin arasına malzemeleri ekleyin. Üstüne tereyağı sürün. Kaşarlar eriyene kadar 10-12 dakika pişirin. 



Malzemeler;

  • 2 dilim ekşi mayalı ekmek
  • 2-3 dilim sepet veya mihaliç peyniri
  • 1-2 adet kıl biber
  • Zeytin ezmesi
  • Salça
  • Tereyağı 


Yapılışı: Ekmekleri önden hafifçe ısıtın. Ekmeğin bir tanesine salça diğerine zeytin ezmesi sürün. Peyniri ve ince doğranmış biberleri ekleyin. 2 tarafını da yağlayıp iyice kızartın. Afiyet olsun. 

Püf Noktası: Salça yerine domates de kullanabilirsiniz. Bu tarif tavada yapmak için de uygundur. Daha çıtır bir tost için ekmekleri fazla ezmemeye çalışın. 



Malzemeler;

  • Ekmek
  • 1 adet domates
  • 2 adet biber
  • 4-5 dilim kaşar 
  • Roka, tere
  • Marul
  • Tereyağı 


Yapılışı: Ekmeğin içine kaşar, ince doğranmış biber ve domatesi ekleyin. Üzerine tereyağı sürüp 9-10 dakika pişirin. İçini açıp yeşillikleri ekleyin. Afiyet olsun.



Malzemeler;

  • 2 dilim köy ekmeği
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 dilim kaşar
  • 2 dilim jambon
  • Salça 
  • Kekik, pul biber
  • Tuz
  • Tereyağı 


Yapılışı: Yumurtayı tamamen haşlayın. Ekmeği önden hafif ısıtın. Ekmeğin içine salçayı sürün üzerine kaşarı ekleyin. Yumurtayı da ekleyip üzerine tuz ve baharat atın. En son jambonu da ekleyip tostu yağlayarak iyice pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası: Yumurtayı kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dakika pişirmek yeterli olacaktır.