Izgara Sebzeli Tost

Kahvaltı sofralarını güzelleştirecek pratik yemek tarifleri mi arıyorsunuz? @tucimutfakta Tuğçe Şahin okuyucumuz bizim için nefis mi nefis ızgara sebzeli pratik tost tarifini paylaştı. Hazırsanız, ızgara sebzeli tost nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçelim.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika

Izgara Sebzeli Tost Tarifi İçin malzemeler
- 6 adet tost ekmeği
- 1 adet orta boy kabak
- 5-6 adet kültür mantarı
- 3 adet çarliston biber
- 6 dilim füme et ya da hindi jambon
- 10-12 dilim kaşar peyniri
- 1 çay kaşığı kuru kekik
- 1 çay kaşığı tuz
Ekmeklere sürmek için:
- 2 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı kekik
Izgara Sebzeli Tost Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağ, salça ve kekiği 1 kasede karıştırıp ekmeklerin iç kısımlarına sürün.
- Kabakları ince halkalar halinde dilimleyin. Mantarları soyup dilimleyin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp her biberi 3-4 parça olacak şekilde kesin.
- Tüm sebzeleri yüksek ısıya getirdiğiniz tost makinesinde kapağını da kapatarak 3-4 dk. Izgara yapın. Tuzunu serpin ve bir tabağa alın.
- Tost ekmeklerinin içine sırasıyla kaşar peyniri ardından ızgara sebzeler ve füme etleri dizin.
- Son olarak yine 2-3 dilim kaşar peyniri ekleyip ekmekle kapatın.
- Tostları makineye koymadan önce, makinenin sıcak olmasına dikkat edin.
- Tost makinesine dizdiğiniz tostlarınızı kaşar peynirler eridikten sonra alın. Afiyet olsun.
Kahvaltı sofralarında sunabileceğiniz ekmek üstü pizza ve patatesli gözleme tarifini de listenize ekleyin. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR