Pürmüz Nasıl Kullanılır?

Pürmüz özellikle profesyonel mutfaklarda sıklıkla kullanılan mutfak aletlerinden biridir. Sizler için pürmüz nasıl kullanılır anlattık. İşte, pürmüz nasıl kullanılır:
Pürmüz Nasıl Kullanılır?
25 Kasım 2022, 11:33

Pürmüz özellikle profesyonel mutfaklarda sıklıkla kullanılan mutfak aletlerinden biridir. Pürmüz mutfağınız için harika bir malzemedir. En sevdiğiniz yemeklere dumanlı veya karamelize bir derinlik katmak istiyorsanız, mutfak meşalesini faydalı bulabilirsiniz. Yanıklardan ve meşale tadından kaçınmak için basit güvenlik önlemlerine uymak gerekir. Bir kez öğrendikten sonra, kullanımı nispeten basit bir araçtır ve çeşitli tariflere derinlik katmanıza yardımcı olabilir. Sizler için pürmüz nasıl kullanılır anlattık. İşte, pürmüz nasıl kullanılır:

Güvenli Bir Çalışma Alanı Kurma

  1. Bir mutfak pürmüzü satın alın. Meşalenizde ne kadar yakıt kaldığını takip edebilmek için yakıt göstergesi olan bir mutfak pürmüzü arayın. Eller serbest kullanım özelliğine sahip olanı seçmek de akıllıca olacaktır; bu, "açma" düğmesini sürekli basılı tutmadan el fenerini çalıştırmanıza izin verecektir.
  2. Güvenlik önlemlerini alın. Mutfağınızdaki fanı açın. Yangın söndürücünün mutfağınızda nerede olduğunu bildiğinizden emin olun. Mutfak havluları ve plastik parçalar gibi yanıcı maddeleri çıkararak, meşale için bir yüzeyi temizleyin. Yakmaya hazırlanmak için mutfak tezgahınıza veya set üstü ocağınıza sağlam bir metal tepsi veya dökme demir ızgara yerleştirin. Son olarak, bir mutfak önlüğü giymeli ve giysilerinizin alevin önüne geçmemesine dikkat etmelisiniz.
  3. Yiyeceklerinizi sağlam metal tepsiye yerleştirin. Meşalenizi yakmadan önce yiyeceklerinizi hazırlamalısınız. Yiyecekleri çelik pişirme tepsisi veya dökme demir ızgara gibi sağlam bir metal tepsi üzerine yerleştirin. Çalışma alanınızın yakınında plastik veya diğer yanıcı maddelerin bulunmadığından emin olun.
  4. Pürmüzü yakın ve mavi bir alev bekleyin. El fenerini yiyeceğe maruz bırakmadan önce yakmanız gerekir. Bir kez yandığında, sarı veya turuncu alevin sönmesi için birkaç saniye beklemeniz gerekecektir. Küçük, tıslayan mavi bir alev gördüğünüzde, yakmaya hazırsınız demektir.

Yiyecekleri Yakmak

  1. Pürmüzün temiz olduğuna emin olun.
  2. Feneri vücudunuzdan uzaklaştırın. Pürmüz, diğer eliniz de dahil olmak üzere vücudunuzdan uzağa bakmalıdır. Bir mutfak meşalesinden ikinci ve üçüncü derece yanıkların oluşması alışılmadık bir durum değildir. Ayrıca, kendinizi ateşe vermemek için uygun kıyafetler giydiğinizden ve alevin önünde olmadığından emin olmalısınız.
  3. Yavaş, süpürme hareketi kullanın. Yiyecek öğenizi düzgün bir şekilde yakmak için, ızgara yapmak veya kömürleşmek istediğiniz alanda meşaleyi yavaşça ileri geri hareket ettirmelisiniz. Meşaleyi tek bir noktaya doğrultursanız, yiyecek öğenizi yakmanız muhtemeldir.
  4. Gazı kapatın. Pürmüzlemeyi bitirdiğinizde eller serbest çalıştırmayı kapatmalı ve ardından pürmüzdeki gazı kapatmalısınız. Gaz kapatıldıktan sonra, devam edip meşalenizi saklayabilirsiniz.

Meşaleyi Belirli Mutfak Teknikleri için Kullanma

  1. Pişirmeden önce et ve balıkları ateşe verin. Bir et veya balık yemeği pişiriyorsanız, fırına koymadan önce yakmayı deneyebilirsiniz. Dışının biraz gevrek olması için yüzeyi hafifçe ateşleyin. Ardından, normal tarifinize göre fırına koyun.
  2. Izgara işaretleri yapın. Yaza özlem duyuyorsanız ama kapalı mekanda sıkışıp kaldıysanız, meşalenizle mangal havasını simüle edebilirsiniz.
  3. Meyve ve tatlılarda şekeri karamelize edin. Tatlılarınızı bir meşale ile karamelize etmek, onlara misafirlerinizin bayılacağı beklenmedik bir lezzet derinliği verecektir. Örneğin bir turta yapıyorsanız, meşalenizi üstteki şekeri karamelize etmek için kullanın. Turta fırından çıktığında, üzerine şekeri kahverengi ve çıtır çıtır görünene kadar hafifçe yakın. Benzer şekilde greyfurt veya şeftali gibi meyvelerin üzerine şekeri karamelize edebilirsiniz.
  4. Biberleri közleyin. Izgara biber gerektiren bir İtalyan veya İspanyol yemeği yapıyorsanız, marketteki eski, konserve biberlerden kaçının. Bunun yerine, taze biber satın alın ve ardından mutfak meşalenizle kendiniz ızgara yapın.

Şunlara da göz atın;

  1. Ekmek bıçağı nasıl olmalı?
  2. Hava fritözünde ne pişirmemelisiniz?
  3. Şef bıçağı nasıl tutulur?
  4. Silikon pişirme matı nedir?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo